Rukomet

Horvat o Benfici: "Ždrijeb nam nije bio naklonjen, radi se o jakom protivniku"

Jan Šneler • srijeda, 16.10.2019.
Horvat o Benfici: "Ždrijeb nam nije bio naklonjen, radi se o jakom protivniku"

U prostorijama EHF-a u Beču danas su izvučeni parovi trećeg pretkola Kupa EHF, a našički Nexe za ulaz u grupnu fazu borit će se s portugalskom Benficom…

Viceprvak Hrvatske Nexe iz Našica saznao je svog protivnika u posljednjoj fazi kvalifikacija za Kup EHF. Kako bi ušli u grupnu fazu, Nexe će u trećem pretkolu morati proći portugalsku Benficu. Portugalci su prošle sezone završili kao treći u Andebol ligi, a za njih igraju neka vrlo poznata rukometna imena poput Borka Ristovskog, Rene Toft Hansena, Kevina Nyokasa, a tu je i dobar dio članova portugalske reprezentacije.

“Pred nama je jedan jaki protivnik za kojeg igraju dosta portugalskih reprezentativaca, a oni, kao i mi, priželjkuju final four. Rekao bih da nam ždrijeb nije bio naklonjen kao ni njima, a mislim da ćemo u prvoj utakmici, uz naše navijače, odigrati jednu pravu ratničku utakmicu i steći prednost za uzvrat u Portugalu. U prvoj utakmici imam prednost domaćeg terena i uzavrelu atmosferu dvorane na koju portugalci nisu navikli, a to bi moglo biti presudno u ovom dvoboju“, rekao je trener Hrvoje Horvat za službene stranice kluba.

Prvi susret igrat će se u Našicama 16. ili 17. studenog dok je uzvrat na rasporedu tjedan dana kasnije u Lisabonu.

FOTO: Saša Pahić Szabo / kolektiff / SEHA liga

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!