Tenis

Marin Čilić nakon velike borbe izborio nastup u polufinalu turnira u Moskvi

Mihaela Bradovski • petak, 18.10.2019.
Marin Čilić nakon velike borbe izborio nastup u polufinalu turnira u Moskvi
Foto: EPA

Marin Čilić igrat će u polufinalu turnira u Moskvi. U četvrtfinalu je nakon velike borbe izbacio Francuza Jeremyja Chardyja slaveći u tie-breaku trećeg seta...

Velika borba vodila se u Moskvi između Marina Čilića i Jeremyja Chardyja. Na kraju je Čilić ipak izvukao pobjedu sa 6:4, 4:6, 7:6 i izborio nastup u polufinalu.

Sam rezultat dovoljno pokazuje koliko je to bio tijesan i neizvjestan dvoboj. Prilika su imali i jedan i drugi da meč prelome na svoju stranu, a na kraju je presudio tie-break trećeg seta.

Chardy je imao prvi set u svojim rukama kada je poveo s 4:3 i s breakom, ali Čilić dva puta zaredom oduzima protivniku servis i uzima set sa 6:4.

U drugom setu Chardy je vrlo rano došao do breaka, ali za razliku od prvog seta, ovdje su obojica igrali jako dobro na svom početnom udarcu i do kraja seta nije bilo promjena.

Odluka je pala u trećem setu gdje je Marin poveo s 3:0 pa se Chardy vratio na 3:3. Kod 5:4 Čilić nije iskoristio prvu meč loptu, odluka je pala u 13. igri gdje je hrvatski tenisač bio uvjerljiv i sa 7:2 uzeo set.

U polufinalu igrat će protiv Andreja Rubljova ili Nikole Milojevića.

Moskva, četvrtfinale:
Marin Čilić (Hrvatska, 3) - Jeremy Chardy (Francuska) 6:4, 4:6, 7:6(2)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!