Košarka

Bosco i Rudeš u gradskom dvoboju traže prvu pobjedu: "Tko bude imao veću inspiraciju, slavit će"

Branimir Korać • subota, 19.10.2019.
Bosco i Rudeš u gradskom dvoboju traže prvu pobjedu: "Tko bude imao veću inspiraciju, slavit će"

Ove sezone dosta kvalitetna Prva muška liga budi veliku pozornost, posebno otkako joj se pridružio i niz igrača koji imaju iskustvo igranja u najvišem rangu. Na rasporedu su susreti trećeg kola...

Bosco i Rudeš nisu dobro krenuli u novu sezonu jedinstvene Prve lige košarkaša. I jedni i drugi upisali su dva poraza na startu te će u ovom susretu tražiti iskupljenje i prvu pobjedu.

Rudeš je krenuo visokim porazom kod Universitasa 92:69, a zatim je u drugom kolu kod kuće izgubio i od Samobora 81:70. Trener Rudešana Milan Ličina nije zadovoljan dosad napravljenim iako nije imao kompletnu momčad na okupu.

"Problema s izostancima uvijek ima, tako smo ostali do kraja prvog dijela sezone bez Ivana Nakić-Vojnovića, no srećom ostali su tu. Nisam zadovoljan, u osam odigranih četvrtina dosad, možda smo u dvije odigrali onako kako želimo. Nadam se da ćemo to proširiti barem na cijelo poluvrijeme", ističe Ličina za Sportnet.

Ličina je zadovoljan kvalitetom lige.

"Svake sezone liga je dosta kvalitetna, a ove sezone pogotovo. Više se komentira, više je u medijima, ali meni je svake sezone ova liga jaka. Ove sezone pogotovo jer tu je dosta mladih igrača koji imaju kvalitetu, ali i onih iskusnijih", dodaje Ličina.

Bosco mu nije nikakva nepoznanice. Protivnik je to kojeg jako dobro poznaje.

"Bosco jako dobro poznajemo. Puno puta smo se susretali u tim našim ligama s ovog područja tako da nema nepoznanica. Onaj koji bude imao veću inspiraciju odnijet će pobjedu, tko bude bolje šutirao slavit će."

Bosco također nije dobro krenuo i ima dva poraza. On je pak na samom startu izgubio od Jazina kod kuće 87:80, a zatim i u drugom kolu kod Omiša 82:72. Trener Bosca Srđan Helbich preuzeo je momčad nešto kasnije, nije uz nju bio od samog početka priprema u koje je krenuo Andrej Tesla i treba vremena i njemu i igračima-

"I mi i oni krenuli smo s dva poraza i tražit ćemo prvu pobjedu. Imali smo problema u te dvije prve utakmice te smo počeli ispravljati nedostatke koje smo imali. Ovaj susret dočekujemo zdravi i potpuno spremni", ističe Helbich za Sportnet.

Helbich dodaje kako ne sumnja da će stvari ubrzo sjesti na svoje mjesto.

"Nismo se još potpuno poklopili, ali sve će se posložiti s jednom ili dvije pobjede. S radom sam jako zadovoljan, dečki stvarno pružaju sve od sebe i vrijeme radi za nas, ali treba i pobjeđivati."

Liga je vrlo kvalitetna, slaže se i Helbich.

"Liga je dosta kvalitetna, dosta je igrača iz Premijer lige preselilo u Prvu ligu i kvaliteta je na dobrom nivou. Dobro je to posebno za mlađe igrače, liga je vrlo konkurentna i nema velikih razlika u kvaliteti, a i interes je sve veći."

Prva muška liga, treće kolo:
Cedevita Junior - Jazine Arbanasi 17:00
Samobor - Dubrovnik 18:00
Pula 1981 - Omiš Čagalj Tours 18:30
Universitas - Ribola Kaštela nedjelja 16:00
Zapruđe - Sesvete nedjelja 18:00

FOTO: Rudeš Instagram

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!