Košarka

Vrlo dobri Tomislav Zubčić prvi strijelac u pobjedi Jeniseja

Petar Jenjić • subota, 19.10.2019.
Vrlo dobri Tomislav Zubčić prvi strijelac u pobjedi Jeniseja

Tomislav Zubčić bio je prvi strijelac u domaćoj pobjedi Jeniseja protiv Avtodora. Dodajmo kako je u utakmici dana Lokomotiv Kuba bio bolji od Uniksa...

Jenisej pod vodstvom Dražena Anzulovića stigao je do treće pobjede u VTB ligi. Danas je na domaćem terenu bio bolji od Saratova kojeg je svladao sa 85:78 te ostavio na dnu s tri poraza. Iako su gosti sve do završnih minuta susreta ostali u egalu, nijednom tijekom 40 minuta nisu bili u vodstvu.

Najbolji strijelac pobjedničke momčadi bio je Tomislav Zubčić s 15 poena (2/5 za dva, 3/7 za tricu, slobodna bacanja 2/2), pet skokova i dvije asistencije za nešto manje od 29 minuta na terenu.

Goste je predvodio Markel Starks s 21 poenom, Orlando Johnson dodao je 16 koševa.

U utakmici dana Lokomotiv Kuban svladao je Uniks Kazan s 86:77 te tako stigao do druge pobjede. Nakon prvog poluvremena domaćin je imao 11 koševa viška (42:31), ali Uniks radi preokret te u nastavku ima i šest poena prednosti (62:56). Međutim, posljednja je četvrtina pripala Lokomotivu koji se vratio u vodstvo i zaključio susret pobjedom.

Sam Dekker s 18 poena predvodio je Lokomotiv Kuban do pobjede, dok je najbolji kod gostiju bio Errick McCollum s 22 ubačaja i šest asistencija.

Dodajmo i kako je Nižnji Novgorod treću pobjedu sezone upisao protiv Tsmoki Minska rezultatom 82:77. Do pobjede ga je predvodio Darral Willis s 28 poena i deset skokova. Najbolji je kod gostiju bio Alexandre Gavrilovic.

Rezultati by SofaScore

VTB liga:
Jenisej - Avtodor 85:78
Lokomotiv Kuban - Uniks Kazan 86:77
Nižnji Novgorod - Tsmoki Minsk 82:77

FOTO: Igokea/Nenad Vuruna

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!