Nogomet

Burić: "Momci su se na terenu 'satrali', Lokomotiva je bila u nokdaunu i više nije mogla hodati"

Branimir Korać • nedjelja, 20.10.2019.
Burić: "Momci su se na terenu 'satrali', Lokomotiva je bila u nokdaunu i više nije mogla hodati"
Foto: Pixsell

Iako Hajduk nije upisao pobjedu pa ni stvorio toliko čistih prilika, Damir Burić nije bio nezadovoljan. Čak štoviše, samom utakmicom bio je zadovoljan te je hvalio trud igrača...

Nakon utakmice koja nije oduševila, Damir Burić pomalo bizarno bio je zadovoljan kvalitetom igre, a utakmicu je proglasio "jednom od boljih 0:0 utakmica".

"S obzirom da je utakmica završila 0:0, odmah je dojam da je bila loša, ali ovo je jedna od boljih utakmica bez pogodaka. Gledatelji su vidjeli interesantnu utakmicu. Bilo je dosta promjena što se tiče kvalitete u našoj igri, dobro smo počeli pa smo se u nekim trenucima pogubili pa je Lokomotiva tada imala svoje bolje trenutke. Napravili smo neke promjene na poluvremenu pa smo onda vidjeli boljeg i dominantnijeg Hajduka, možemo reći da smo imali jako dobre šanse koje nismo realizirali. Lokomotiva se jako dobro branila i bila jako dobro organizirana, to je uvijek nezgodna momčad što se tiče tranzicije. Momčad je pokazala veliku želju, dali su sve od sebe."

Burić u prvenstvu u gostima ne zna za pobjedu još od Varaždina, a ovu utakmicu ne smatra gostujućom.

"Mi nismo igrali u gostima. S obzirom kako su nas navijači dočekali i koliko je bilo navijača Hajduka, ne možemo reći da smo imali gostujuću utakmicu."

Želja i zalaganje nešto je što ga posebno vesele.

"Ne može nam nitko reći da nije bilo želje, ali balun ne ulazi, udari u stativu i odbije se od poda i ode vanka, pukneš pored stative pa i na kraju kada protivnik može ugurati loptu u svoju mrežu pukne pored stative... Za neke momente trebaš imati i malo sreće. Mi je nismo imali, kao što nismo imali realizaciju i moramo prihvatiti ovih 0:0."

Što se tiče povika i traženja ostavke tijekom i nakon susreta, Burić nije zabrinut i dodaje da Hajduk neće dobiti sve utakmice do kraja sezone.

"Navijači su željeli pobjedu, mi to nismo ostvarili. Moram iskreno reći da radimo sve što je u našoj mogućnosti. Znamo gdje smo bili, a sada kad smo došli tu gdje jesmo traži se da se svaka utakmica dobije što je naravno i naš cilj i mi to želimo. Ništa se neće promijeniti, samo dobiti sve utakmice do kraja nije baš vjerojatno. Moramo vidjeti i pozitivne stvari u svemu ovome, da je Hajduk u vrhu, dosta dobro igra i ima neočekivano puno bodova."

"Ne znam tko je podignuo ljestvicu i tko je radi. Mi smo tu da igramo i napravimo svoje. Dosad smo sve odradili sportski i fer i ništa nismo dobili na thank you, sve smo zaradili maksimalno svojim trudom i zalaganjem. Momci su se na terenu satrali, Lokomotiva je bila u nokdaunu i više nije mogla hodati, mi smo htjeli, ali nismo uspjeli."

U konačnici nije napravio niti treću izmjenu smatrajući kako nema potrebe jer momčad igra jako dobro.

"Nije bilo potrebe za trećom izmjenom, igrali smo jako dobro i stvarali enorman pritisak. Igrali smo dobro, dominirali, protivnik nije mogao izaći, nije bilo potrebe mijenjati nešto što je dobro."

FOTO: Marko Prpić/PIXSELL

SuperSport HNL

1Dinamo 3360:25+3575
2Rijeka 3364:25+3971
3Hajduk 3346:22+2461
4Osijek 3358:42+1651
5Lokomotiva 3345:36+947
6Varaždin 3336:42-639
7Istra 1961 3333:51-1837
8Gorica 3330:47-1735
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!