Ostali sportovi

Any Given Tuesday: Duša za dušu

Matej Kačan • utorak, 22.10.2019.
Any Given Tuesday: Duša za dušu
Foto: EPA

Došao nam je utorak, a to znači da je bolje da izgori selo nego običaji. Vrijeme je za novu dozu NFL pikanterija...

Sedmi tjedan su u četvrtak otvorili Chiefsi i Broncosi. Chiefsi su se s 30:6 vratili na pobjedničke staze, ali su to jako skupo platili. Patrick Mahomes je zadnje dvije utakmice bio načet, vidjelo se da to nije to, a protiv Broncosa se i definitivno ozlijedio te nije završio utakmicu. Izgleda i da ga nećemo narednih nekoliko tjedana vidjeti na terenu. Na Chiefse smo gledali kao na kandidate za SB, a Mahomesa kao na MVP-a, a sada su ti planovi ozbiljno poremećeni. Šteta.

Eaglesi i dalje ne mogu obraniti ništa pa da se na glavu postave, ovoga puta su se na njima s 37 poena iskalili Cowboysi koji valjda i dalje pojma nemaju kako su izgubili od Jetsa o kojima ćemo kasnije. Zeke Elliott se sa 111 pretrčanih i 36 uhvaćenih jardi za jedan TD napokon pošteno najeo te počinje opravdavati svoj novi masni ugovor. Šteta za kiks protiv Jetsa jer sad bi Cowboysi s 5-2 izgledali jako ozbiljno.

A jako ozbiljno izgledaju i Coltsi i Saintsi u već standardnoj rubrici "kako igraju ekipe bez QB-a". Saintsi još jašu Papin blagoslov pa su našli napadačku moć u utakmici s Bearsima za koju bi se zakleli da će završiti 3:3, a završila je 36:25. Proslavio se Latavius Murray sa 119 pretrčanih jardi i dva touchdowna, a proslavio se i Twitter Saintsa koji opet odnosi pobjedu za najbolji profil na društvenim mrežama. Texansi i Watson su u posljednja dva kola pokazali izrazitu potentnost, ali ovi Coltsi su jako ozbiljna ekipa, a Jacoby Brissett je s 326 jardi i četiri TD-a pokazao da je dostojan role prvog QB-a. Ko se Sreće sjeća još?

U Seattleu su se susrele dvije QB zvijezde, MVP kandidat Russell Wilson i mladi Lamar "Action" Jackson. Utakmicu su ipak odlučile obrane, i to obrana Ravensa koja je postigla dva polaganja predvođena novom akvizicijom Marcusom Petersom te Marlonom Humphreyem. Peters je tako odmah opravdao akviziciju, kockanje se ovog puta isplatilo za najvećeg hazardera lige.

Titani su s terena maknuli Mariotu i odmah su svladali Chargerse uz dobru partiju Ryana Tannehilla, a Ramsi su pokazali zube povratkom Gurleya. Doduše, ovi Falconsi su ekipa idealna za podići moral, može li tko vjerovati da su ovi ljudi prije nepune tri godine u Super Bowlu vodili Patse s 35 razlike. Ne znamo baš koliko su Falconsi dobar protivnik za testirati obranu, ali hajdemo notirati to da je Jalen Ramsey upisao svoj debi za Ramse nakon prvog većeg tradea u sezoni, a da su Ramsi primili samo 10 poena.

Giantsi su nekakvom crnom magijom uspjeli žrtvovati Mahomesa za povratak svog Saquona Barkleya u Thanosovoj "duša za dušu" maniri. "Perfectly balanced, as all things should be." veli čika Thanos, a svemir je u ravnoteži jer ni to Giantsima nije bilo dovoljno za izbjegavanje novog poraza. Giantsi gube, Cardinalsi drže balansiranih 3-3-1, sve je na svom mjestu u kozmosu.

Prije nego odemo na neporažene ekipe i tankere, moramo se pozabaviti NFC Northom. Najizjednačenija divizija lige svakim je kolom malo manje izjednačena. Svoj su poraz upisali Bearsi koji protiv zajedničkih snaga Saintsa i Svete Stolice nisu mogli, a u međusobnom dvoboju su Vikingsi nadjačali Lionse pa već imamo jasnu granicu razdvajanja između vrha s Packersima i Vikingsima od Lionsa i Bearsa. To da je Dalvin Cook sjajan više nije novost, a pošteno se nabacao i Kirk Cousins protiv paropropusne obrane Lionsa. Ovoga puta se Patricia ne može vaditi na suce.

Packersi su pokazali da im za Raiderse ne trebaju suci te da je utakmica s Eaglesima bila samo greškica. "Aaron Rodgers is a baaaaaad maan!!", to već svi znamo, a podsjetili smo se i na staru maksimu da se pojasu ne smije rugati. Naime, mladi Maxx Crosby je imao tu sreću da svoj prvi sack u karijeri upiše baš nad Rodgersom, a onda je izazivao vraga ironično repliciravši Rodgersovu proslavu pokazivanja pojasa. Rodgers, Zao Čovjek kakav je, odlučio je Raidersima odgovoriti s 25/31 dodavanja za 429 jardi i pet TD dodavanja te jednim vlastitim TD trčanjem uz savršen "passer rating". I e da, bacio je svoje 350. TD dodavanje za osmo mjesto na vječnoj listi, a usput mu je za to trebalo najmanje utakmica u povijesti NFL-a. Don't mock the belt!

I za kraj, ekstremi. Billsi nastavljaju koristiti svoj lijep raspored za prkošenje svim očekivanjima i zakonima. Dolphinsi su bili tvrđi zalogaj od očekivanog, valjda jer se vratio Ryan "Fitzmagic", ali protiv moći tankanja ne možeš pa Dolphinsi idu na 0-6, a Billsi na sjajnih 5-1. Dok smo se mi i cijela liga sprdali s Dolphinsima i Redskinsima još je jedna ekipa bacila svoju rukavicu u ring za borbu za status najgore momčadi lige. Ovog tjedna su Bengalsi uspjeli biti gori i od Jaguarsa za savršenih 0-7.

Savršen omjer od prošlotjednog Tank Bowla ne drže Redskinsi, a ovaj tjedan su bili nadomak ogromnog iznenađenja u vaterpolo uvjetima. U utakmici protiv 49ersa quarterbackovi su bili neupotrebljivi zbog skliske lopte i natopljenog terena, ali su ipak Ninersi dobili na način koji i priliči velikim ekipama: kad igraš loše onda iščupaš na jedvite jade s tri FG-a. Ninersi se tako ne daju i drže 6-0.

A pobjedu viška uz isto toliko poraza imaju i Patriotsi. Bill Belichick je ponovno pobijedio "The other team", a ovaj put je to učinio s uvjerljivih 33:0. "Mono Man" Sam Darnold ipak osjeća posljedice i čini se da je pobjeda nad Cowboysima bila samo faza remisije oboljelih Jetsa. Le'Veon Bell i Ty Montgomery su zajedno istrčali tek 10 jardi manje nego što je Darnold bacio, a nisu ni 80 dohvatili. Eto vam malo materijala za računanje za kraj.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • markoli22.10.2019. u 15:48
    Bengalsi, ne Billsi, imaju 0-7 ;)
    markoli