Nogomet

Katić: "Teško je probiti se u reprezentaciju, međutim imam vjeru u sebe i uvjeren sam da ću biti reprezentativac Hrvatske"

Branimir Korać • srijeda, 23.10.2019.
Katić: "Teško je probiti se u reprezentaciju, međutim imam vjeru u sebe i uvjeren sam da ću biti reprezentativac Hrvatske"
Foto: Pixsell

Hrvatska se ne može pohvaliti s velikim brojem stopera koji zaslužuju reprezentativni dres, a jedan od onih koji ulaze u tu priču je član Rangersa Nikola Katić...

Rangersi već imaju jednog hrvatskog prvotimca u svojim redovima i to Bornu Barišića. Nikola Katić hvali Barišićevu formu i igre ove sezone te smatra kako je na pravom putu.

"Jako sam sretan zbog njega, živimo u istoj zgradi i često provodimo cijele dane zajedno. Prošle sezone imao je problema s ozljedama, prilagođavao se na novi klub, kulturu, novu ligu, bilo mu je teško. Bilo je dana kada se osjećao jako loše, no uoči ove sezone više je radio kako bi spriječio ozljede i sada igra sjajno. Vidi se to u zadnjih dva-tri mjeseca, zabio je neke krasne golove iz slobodnih udaraca, samopouzdanje mu je visoko i igra sjajno. I u dresu hrvatske reprezentacije igrao je odlično, nedavno mu je na suprotnoj strani bio Gareth Bale i odigrao je jako dobro protiv njega. To samo pokazuje da je na pravom putu."

Barišić i Katić jedan drugom su na pomoći i to im značajno olakšava život.

"Pokušavamo pomoći jedan drugom, on meni pomaže kada ja ne igram, ja njemu pomažem kada on ne igra, sretan sam što mi je tu. Imam odlične odnose sa svim igračima i sa svima mogu razgovarati, ali posve je drugačije kada imate nekog iz svoje države."

Što se tiče reprezentacije, Katić se spominjao u kontekstu Bosne i Hercegovine, ali on razmišlja samo o Hrvatskoj i vidi se jednog dana u reprezentaciji.

"Hrvatska je finalist Svjetskog prvenstva i imamo stvarno dobre igrače koji igraju u klubovima poput Liverpoola, Barcelone ili Real Madrida. Teško je probiti se u reprezentaciju, međutim imam vjeru u sebe i uvjeren sam da ću u budućnosti biti reprezentativac Hrvatske. Sve što mogu je naporno raditi i pokušati biti što je bolji moguće. U svakoj utakmici želim izborniku pokazati da imam mjesta u reprezentaciji jednog dana."

FOTO: Goran Kovačić/PIXSELL

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik23.10.2019. u 12:50
    samo naprijed dečko, dobar rad i dobar pristup se isplate, a i zadnja linija nam nije prekrcata kvalitetom da se ne bi našlo prije ili kasnije mjesta
    Obrisan korisnik