Tenis

Donna Vekić poražena i u drugom kolu te završila nastup na dnu skupine

Mihaela Bradovski • srijeda, 23.10.2019.
Donna Vekić poražena i u drugom kolu te završila nastup na dnu skupine
Foto: EPA

Donna Vekić ne može biti zadovoljna nastupom na Elite Trophyju u Zhuhaiju. Upisala je dva poraza u skupini bez osvojenog seta te nastup završila iza Kiki Bertens i Dajane Jastremske...

Kako je sezona odmicala, tako je i padala forma kod Donne Vekić. Očito je kako joj nakon naporne sezone odmor treba pod svaku cijenu i dobro je da je taj pad stigao upravo sada, a ne sredinom sezone.

U Zhuhaiju na Elite Trophyju, završnom turniru sezone za igračice ispod osmog mjesta na WTA ljestvici, Vekić nije igrala dobro, upisala je dva poraza u dva seta te završila na posljednjem mjestu u skupini.

Donna je na startu poražena od Kiki Bertens u dva seta i bilo je jasno kako za prvo mjesto ne smije izgubiti niti set protiv Jastremske i onda mora navijati za 2-0 pobjedu Ukrajinke protiv Bertens kako bi se zatvorio krug i zbrajali gemovi.

Međutim već ulazak u meč nije bio dobar, Vekić je izgubila prvi set s 8:6 i tako je bilo jasno da neće moći do prvog mjesta u skupini.

U drugom setu Donna je povela 2:1 i stala. Pet gemova zaredom uzela je Ukrajinka i otišla do pobjede te će u zadnjem kolu protiv Bertens odlučiti o putnici u polufinale.

Elite Trophy:
Dajana Jastremska (Ukrajina) - Donna Vekić (Hrvatska) 7:6(6), 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!