Nogomet

Na današnji dan: Pod stijenama Kantride pao je veliki Real Madrid

Branimir Korać • četvrtak, 24.10.2019.
Na današnji dan: Pod stijenama Kantride pao je veliki Real Madrid
Foto: Lario Tus

Na današnji dan prije točno 35 godina Rijeka je upisala jednu od svojih najvećih pobjeda u povijesti. Na Kantridi je u šesnaestini finala Kupa Uefe poražen Real Madrid s 3:1...

Na današnji dan prije točno 35 godina Rijeka je na Kantridi svladala Real Madrid s 3:1 u sklopu šesnaestine finala Kupa Uefe. Ta pobjeda ostala je zabilježena u povijesti kao jedna od najvećih riječkih u povijesti kluba.

Chendo, Camacho, Stielike, Sanchis, Gallego, Butragueno neka su od velikih imena koja su istrčala te večeri na Kantridu, ali Rijeka je ipak bila bolja.

Rijeka je već do poluvremena došla do dva gola prednosti golovima Adriana Fegica i Danka Matrljana, a još jednim golom Fegica u drugom dijelu Rijeka je došla do tri gola prednosti.

Do kraja susreta Real Madrid je uspio smanjiti zaostatak i u biti doći do gola koji mu je pomogao da upiše prolaz.

U uzvratu su Riječani poraženi 3:0 u susretu u kojem je Kraljevski klub imao "buru u leđa" te su isključena čak trojica riječkih igrača.

U tom prvom susretu na Kantridi Rijeka je igrala u sastavu: Ravnić, Malbaša (Milenković), Hrstić, Juričić, Tičić, Sredojević, Stevanović, Gračan (Radmanović), Matrljan, Fegic, Desnica.

Za Real Madrid nastupili su Miguel Angel, Chendo, Camacho, Stielike, Fraile, San Jose, Sanchis, Gallego (Martin Vasquez), Pineda (Isidoro), Lozano, Butragueno.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!