Košarka

Grgurević: "Probat ćemo momčad postaviti na pravi smjer, no ništa nije lako i ne bježimo od odgovornosti"

Petar Jenjić • subota, 26.10.2019.
Grgurević: "Probat ćemo momčad postaviti na pravi smjer, no ništa nije lako i ne bježimo od odgovornosti"

Trener Splita Ante Grgurević najavio je utakmicu protiv Zadra u nedjelju od 17 sati te istaknuo da ne bježi odgovornosti te bi volio da su i jedna i druga momčad na pozitivnom omjeru...

Pred košarkašima Splita u nedjelju od 17 sati utakmica je u HT Premijer ligi. Na Gripe dolazi Zadar, a trener Ante Grgurević nada se pozitivnom ishodu.

"Sutrašnji derbi, dobre ekipe u ne baš pozitivnom ritmu. Bit će čvrsto i nadam se da ćemo do kraja sve uspjeti ispratiti. Za sutra se nadam da ćemo biti kompletni. Možda će nam manjkati jedan igrač, ali se nadamo da ćemo biti svi."

Trener je stavio na raspolaganju svoju funkciju, no ostat će na njoj barem još neko vrijeme.

"Prvi sam to stavio na raspolaganje jer zadnje dvije utakmice nisu dostojne razine kvalitete igrača, momčadi i kluba. Problem je evidentan, bez ikakve ljutnje i sažalijevanja. To tako ide u sportu. Najbolje je stvari odmah postaviti na svoje mjesto i vidjeti kako dalje. Odluka je donesena, nastavljam s radom i drago mi je. Probat ćemo momčad postaviti na pravi smjer, no ništa nije lako i ne bježimo od odgovornosti. Sebe stavljam na prvo mjesto kao najodgovornijeg za zadnje dvije utakmice."

Najavio je i neke promjene u bližoj budućnosti, za kojima sada nije posegnuo jer bi izgledalo kao da se krije iza loših rezultata.

"Svaka promjena osim moje osobno izgledala bi kao da se krijem iza toga i to mi nije želja. Ne kažem da neće biti u skorijoj budućnosti s namjerom da pojačamo momčad, na jednoj ili dvije pozicije što nam nedostaje, ali u ovom trenutku to nismo napravili jer bismo se na neki način krili iza toga. Nikome nije više krivo zbog ovoga, nije to utjeha ni klubu ni navijačima, ali najviše bih zbog nas da se postavimo na terenu."

Postoji razlika između Zadra i Cibone te ostatka lige.

"Vidite i sami da igraju dosta čvrsto u obrani i brzo donose odluke. To je ono što je razlika između onoga što igramo mi i što igraju momčadi u ABA ligi. Moramo odgovoriti na čvrstinu, ne samo u obrani, nego i u napadu. Brzina kretnji i donošenje odluka koja je njima automatizam i svim momčadima koje igraju na tom nivou."

Puno je lakše igrati kod kuće, no Grgurević je dodao kako će mu momčad biti izrazito motivirana.

"Ne gledam to tako. Naravno, u situaciji u kojoj smo mi daje za pravo svima da iznesu svoje mišljenje. Vjerujem u nas i vjerujem da imamo prostor za napredak i da izgledamo bolje. Da postavimo taj jedan minimum izvedbe i da ne idemo ispod toga. To je veliki test za nas. Sigurno je lakše igrati kuće, nego u Zadru koji će biti jako motiviran. Osobno bih volio da smo u dobroj seriji, ali činjenično stanje jest da nismo u optimalnom stanju, ni mi ni Zadar."

FOTO: Split/Ivica Čavka

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11DepoLink Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!