Košarka

Čudesno prvo poluvrijeme Bogdanovića, double-double Šarića u pobjedi protiv Clippersa

Petar Jenjić • nedjelja, 27.10.2019.
Čudesno prvo poluvrijeme Bogdanovića, double-double Šarića u pobjedi protiv Clippersa
Foto: EPA

Bojan Bogdanović i Dario Šarić odigrali su jako dobro sinoćnje utakmice u dresu Utah Jazza i Phoenix Sunsa, a obje su momčadi na kraju stigle do pobjede...

Sjajno prvo poluvrijeme odigrao je Bojan Bogdanović protiv Sacramento Kingsa, a u konačnici mu više od toga i nije bilo potrebno jer je Utah Jazz lakoćom svladala Sacramento Kingse sa 113:81.

Hrvatski košarkaš u prvom je poluvremenu napunio koš protivnika s 23 poena, a njegova momčad imala je čak 25 poena predsnoti (66:41). U nastavku susreta i nije bilo previše potrebe za igranjem jer su Jazzeri lakoćom sačuvali vodstvo.

Bogdanović je susret zaključio s 26 poena (5/9 za dva, 5/9 za tricu, slobodna bacanja 1/1), četiri skoka, jednom asistencijom i ukradenom loptom za 24 minute na terenu.

Dewayne Dedmon s 11 koševa i Bogdan Bogdanović s deset koševa bili su najbolji kod Kingsa.

Napredak u odnosu na prošlu sezonu vidi se kod Phoenix Sunsa koji su noćas na domaćem parketu nanijeli prvi poraz Los Angeles Clippersima koje su svladali sa 130:122.

Čak 75 poena ubacili su Sunsi u drugom poluvremenu. Vodstvo su za stalno preuzeli sredinom treće četvrtine i do kraja ga nisu ispustili. Imali su i 15 koševa viška, uspjeli su se malo približiti u završnici, ali nije išlo više od toga.

Devin Booker s 30 poena, šest skokova i osam asistencija predvodio je Sunse. Dario Šarić odigrao je jako dobro, a susret je zaključio s 15 poena (2/3 za dva, 3/6 za tricu, slobodna bacanja 2/4), deset skokova, tri asistencije i dvije ukradene lopte za 34 i pol minute na terenu.

Montrezl Harrell s 28 poena i sedam skokova te Kawhi Leonard s 27 koševa, osam skokova i deset asistencija bili su najbolji kod Clippersa. Ivica Zubac odigrao je 15 i pol minuta te dodao sedam koševa (1/4 za dva, slobodna bacanja 5/6) i pet skokova.

NBA:
Utah Jazz - Sacramento Kings 113:81
Phoenix Suns - LA Clippers 130:122

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!