Nogomet

Rožman: "U srijedu nam u pravo vrijeme dolazi utakmica da ne moramo još tjedan dana razmišljati o Gorici"

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 28.10.2019.
Rožman: "U srijedu nam u pravo vrijeme dolazi utakmica da ne moramo još tjedan dana razmišljati o Gorici"
Foto: Pixsell

Trener Rijeke Simon Rožman ne krije zadovoljstvo što protiv Varaždina u Kupu igra već u srijedu jer će tako brzo skrenuti misli s poraza protiv Gorice za vikend...

Goričani su definitivno crna mačka za Riječane. Posljednjih pet međusobnih utakmica okončano je pobjedama Goričana.

"Utakmica je na kraju završila kako je, sada smo razbili glavu promatrajući koji elementi nisu bili dobro. Dobili smo dva naivna gola koje ne smijemo dopuštati. Meni je bitno da se to više ne dogodi jer ćemo znati da smo nešto naučili. Solidno prvo poluvrijeme i onda smo izgubili kontrolu i posjed te se dogodio naivan gol iz slobodnog udarca, onda smo se vratili pa kod 1:1 imali jedno tri dobre situacije, a nakon što to nismo realizirali, kaznilo nas je na drugoj strani", kaže Simon Rožman u emisiji Pod stijenama Kantride.

Rožman dodaje kako je jedan od problema Rijeke što u otvornoj igri dođe do promjene posjeda bez da su njegovi igrači zapucali na gol.

"Kada si u napadu i završavaš akcije, onda je sve lako. Ne mora to biti gol, barem šut, da lopta nije u terenu. Želim da na Rujevici igramo napadački, zato smo otvoreniji jer gledatelji žele vidjeti neku dinamiku. Sve ekipe koje su došle igrale su u nekom čvrstom bloku i na tranziciju. Vidi se u čemu je problem i na tome ćemo raditi."

"Gorica je jako neugodna ekipa. Ima neke specifične stvari koje se manje treniraju i očekuju, ali opet imali su dosta centaršuteva na kojima nismo bili dobri i na kojima smo trebali biti u bloku. Imamo mi dosta svojih problema koje moramo uštelati, pa ćemo nakon toga razmišljati o Gorici, Varaždinu..."

Dosta je curilo na lijevoj strani riječke obrane, ali nema panike, Rijeka tu traži pravo rješenje, ostaje za vidjeti hoće li to uistinu biti mladi Smolčić.

"Njihova lijeva strana s Čabrajom i Lovrićem inače je dominantna, ali mi smo je tamo negdje do 75. minute korektno zaustavili. Njihov desni branič odigrao je vrhunsku utakmicu kakvu u zadnjih pet utakmica nije imao. Tražimo rješenje na toj lijevoj strani, pružili smo šansu našem mladom Smolčiću, on sve odrađuje korektno, ali za ovu razinu treba mu još malo da dobijemo ono što smo htjeli."

Slijedi Kup i Varaždin.

"U svakoj utakmici želimo pobjedu. U srijedu nam u pravo vrijeme dolazi utakmica da ne moramo još tjedan dana razmišljati o Gorici. Neće biti lako jer i Varaždin ima svoju računicu, ali to je kup, tu nema kalkulacija."

Smolčić nema pravo nastupa, ali nije jedini. "Acosty je out za duže vrijeme, Župarić i Pavišić tijekom tjedna bi trebali početi raditi. Stanje nije idealno i s igračima koji su sto posto spremni, s njima ćemo početi raditi."

FOTO: Goran Kovačić/PIXSELL

SuperSport HNL

1Dinamo 3564:27+3781
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3550:40+1051
6Varaždin 3539:45-642
7Istra 1961 3536:52-1641
8Gorica 3432:48-1638
9Slaven Belupo 3543:65-2233
10Rudeš 3519:82-638

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!