Ostali sportovi

Any Given Tuesday: Mono i duhovi

Matej Kačan • utorak, 29.10.2019.
Any Given Tuesday: Mono i duhovi
Foto: EPA

Nije bilo prevelikih uzbuđenja u novom NFL vikendu, ali nam ipak dužnost nalaže da preletimo događanja pa da nam, kako veli Petar, prođe utorak...

Ništa novog nismo baš imali za vidjeti na NFL terenima osim povratka sanktificiranog Drewa Breesa koji se valjda uplašio da mu Terry Bridgewater ne uzme posao u Saintsima. Tako Saintsi ispadaju iz rubrike "kako igraju ekipe bez QB-a" koja je svakim vikendom malo tanja. Brees se vratio sa simpatičnih 34/43 za 373 yarda i tri TD dodavanja u 31:9 pobjedi Saintsa nad Cardinalsima.

Ako je do sad bilo sumnje, više je nema: Saintsi su favoriti NFC-a uz već opjevane 49erse. Isti ti 49ersi su naplatili lošu kišnu partiju protiv Redskinsa i to s kamatama. 51 poen jadnim Panthersima koji i dalje igraju bez Cama Newtona i pripadaju našoj rubrici, a da se QB Ninersa Jimmy Garoppolo nije ni oznojio. Blistala je igra trčanja, Pantherse je probijao tko je htio, a najviše je htio Tevin Coleman s 11 trčanja za 105 yardi i tri polaganja.

A treći favorit NFC-a je također igrao s momčadi iz naše rubrike, ali zbog toga kompletan NFL svijet plače i nariče. Trebali smo imati dvoboj titana, najuzbudljiviju utakmicu sezone i susret Aarona Rodgersa i njegovog nasljednika na tronu najtalentiranijeg QB-a ikad, Patricka Mahomesa, ali je potonjeg sputala ozljeda.

Packersi su to iskoristili za 31:24 pobjedu "na silu". Opet je trčanjem dominirao Aaron Jones, a Rodgers je iz zadnjice izvukao nekoliko suludih dodavanja kad je bilo gusto, onako kako samo on zna. Rodgers je opet bacao svojim RB-ovima više nego hvatačima, a Chiefsi su više trčali nego bacali. Tako smo dobili jednu jako čudnu utakmicu gdje su Rodgers i Hill bili uskraćeni za svoje bolje polovice i vjerojatno hrpetine yardi, a mi smo ostali uskraćeni za "dvoboj desetljeća" i hrpetinu highlightova.

Bilo kako bilo, Packersi drže svojih 7-1, a za vrhuškom NFC-a uporno trče Vikingsi i Seahawksi koji su iskoristili Redskinse o kojima nećemo trošiti riječi, odnosno Falconse koji su čak i proigrali za svoje standarde i to micanjem Matta Ryana s terena, doduše radi ozljede. Matt Schaub je bacio čak 460 yardi, ali mu je za to trebalo 52 pokušaja, a jedno TD dodavanje je poništio jednom presječenom loptom. Nešto o Falconsima smo govorili zadnji put, a evo jadni Ryan bi od praktički pobjednika Super Bowla mogao doći do statusa Mariote ili Elija Manninga.

A sličnu sudbinu bi mogao doživjeti i Mitch Trubisky koji je u porazu svojih Bearsa od Chargersa bacio čak 0 TD-a i jedan INT. Bearsi su u dvoboju dva najveća razočarenja uspjeli biti gori od Chargersa, a poraz od 17:16 uz promašeni FG više bi priličio Brownsima koji ovoga puta nisu imali tih problema već su si sami glupim odlukama i prekršajima iskopali rupu iz koje im Patriotsi više nisu dali van. Doduše, i odigrali su Brownsi nešto u drugoj i trećoj četvrtini, ali to je karakteristično za tvornicu tuge: sulude greške, pa nešto malo odigramo, ali ipak poraz i ništa od svega. Sad im slijedi dosta lagan raspored i valja se potruditi za nanizati par pobjeda i bolju sliku.

Patriotsi tako nastavljaju dominirati protiv loših ekipa i imaju 8-0, a da ne ispadne kako samo kukamo nad njihovom dominacijom stvarno treba pohvaliti obranu koja je povijesna i Juliana Edelmana. Hebrejska vjeverica se opet pojavila kad je bilo bitno i kad su se Brownsi približili. Edelman je uhvatio tek 78 yardi, ali za dva TD-a i potvrdio je da je čovjek od najvećeg povjerenja Toma Bradyja iako ga se ne gađa prečesto. Bill Belichick je upisao tristotu pobjedu kao trener i zatvorio lijepi krug. Naime, svoju prvu pobjedu je ostvario kao trener Brownsa nad Patriotsima, a tristotu obrnuto.

Svemir je od posljednjeg puta i dalje u balansu, Giantsi i dalje gube, a ovog tjedna svoj su balans održali Lionsi koji su sad na 3-3-1 i bar protiv Giantsa ne moraju kukati na suce. Svi smo s veseljem dočekali pobjedu Lionsa zbog najljepše tradicije koju internet nudi na Redditu posvećenom Lionsima:

Back by popular demand: For every win this season, I’m going to turn Stafford’s frown upside down slightly. Win: Climbing back up the ranks! from r/detroitlions

Bengalsi su također nastavili svoj niz, a uz osmi poraz su barem malo svijeta vidjeli. Utakmice je sigurno ljepše gubiti na izletu u Londonu nego kod kuće. Dolphinsi su nas sve prestrašili kad su u ponedjeljak poveli 14:0 protiv Steelersa, ali na sreću samo su se odlučili našaliti s nama pa su Steelersi bez Big Bena natukli 27 poena zaredom za nastavak savršene sezone Dolphinsa.

Svoj niz nastavljaju i Jetsi koji i dalje pokazuju da je pobjeda nad Cowboysima bila anomalija. Jaguarsi su bili uvjerljivi za svojih balansiranih 4-4, a QB Jetsa "Mono Man" Darnold uspio je baciti dva TD-a, a da to i dalje bude manje od bačenih presječenih lopti. Raritet. Najveću pobjedu ovog tjedna odnosi maskota Jaguarsa koja nije zaboravila Darnolda i njegova prikazivanja duhova:

Eaglesi su na sveopći šok uspjeli zadržati nekog na manje od 20 poena, a ti nesretnici bili su Billsi (vrhovi planina). Dosta je bilo korištenja katastrofalne divizije i dobrog rasporeda, Eaglesi sa svojim nepostojećim secondaryjem ogolili su mane bizona pa je Josh Allen uspio kompletirati manje od 50% svojih dodavanja i Billsi upisuju drugi poraz.

Raidersi su protiv Texansa održavali ritam od TD po četvrtini sve do zadnje dionice kad su Watson i ekipa nadoknadili osam poena zaostatka za svojih 5-3 i bacanje Raidersa na omjer ispod 50%. Nagradu za dosadu kola odnose Broncosi i Coltsi koji nastavljaju biti ozbiljna ekipa i pobjeđuju ma kako god igrali. Poučak znamo, kad igraš loše čupaš na silu, a 15:13 je baš takva pobjeda, na silu za 5-2. Ovaj put heroj je bio stari lisac Adam Vinatieri sa svojim FG-om za pobjedu. Stara koka dobra juha.

Posljednja utakmica koju ćemo spomenuti je dvoboj Tampa Baya i Titansa koji valjda nisu gledali ni prijatelji i rodbina igrača. Titansi ipak lakše dišu otkad je Mariota na klupi pa se pobjedom drže na 4-4 uz tri TD dodavanja za Ryana Tannehilla.

Tko će ostati neporažen, hoće li se koji QB vratiti i hoće li Patriotsi napokon izgubiti za eksploziju interneta? Saznat ćemo sljedeći tjedan.

NFL:
Minnesota Vikings - Washington Redskins 19:9
Tennessee Titans - Tampa Bay Buccaneers 27:23
New Orleans Saints - Arizona Cardinals 31:9
Los Angeles Rams - Cincinnati Bengals 24:10
Jacksonville Jaguars - New York Jets 29:15
Indianapolis Colts - Denver Broncos 15:13
Detroit Lions - New York Giants 31:26
Chicago Bears - Los Angeles Chargers 16:17
Buffalo Bills - Philadelphia Eagles 13:31
Atlanta Falcons - Seattle Seahawks 20:27
San Francisco 49ers - Carolina Panthers 51:13
New England Patriots - Cleveland Browns 27:13
Houston Texans - Oakland Raiders 27:24
Kansas City Chiefs - Green Bay Packets 24:31
Pittsburgh Steelers - Miami Dolphins 27:14

Rezultati by SofaScore

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!