Tenis

Svitolina lakoćom protiv Halep, Andreescu predala Pliškovoj

Jan Šneler • srijeda, 30.10.2019.
Svitolina lakoćom protiv Halep, Andreescu predala Pliškovoj
Foto: EPA

Odigrani su i drugi susreti u ljubičastoj skupini na WTA Finalsu u Shenzhenu, a do pobjede su stigle Elina Svitolina i Karolina Pliškova...

U ljubičastoj skupini WTA Finalsa danas su odigrana dva meča. Elina Svitolina nastavila ja pobjednički niz slavljem nad Simonom Halep, dok je Bianca Vanessa Andreescu predala meč Karolini Pliškovoj.

Svitolina je odlično ušla u meč i već u drugom gemu došla do breaka. Halep je lako pala, ali nije se dala i u petom gemu uzvraća udarac. Iako su obje tenisačice u narednim gemovima imale break prilike, činilo se da se igra stabilizirala. Ipak, pri vodstvu 6:5, Svitolina sjajno reagira na servis Halep i koristi prvu od tri set lopte.

Nastavak je donio nešto bolju igru Rumunjke na početku, pa je tako Halep i došla do breaka u trećem gemu. Ipak, Svitolina odmah vraća izgubljeni servis te još u osmom gemu radi novi break. Rumunjska tenisačica imala je dvije break lopte u posljednjem gemu za povrat u meč, ali Svitolina je izdržala i sa 6:3 došla do pobjede.

Drugi meč između Pliškove i Andreescu trajao je svega 46 minuta. Sve je krenulo odlično za Kanađanku koja je povela s 2:0, imala break prednosti, no dogodio se pad i Pliškova se vraća. Jako dug bio je peti gem, imala je Andreescu čak tri break lopte, ali Čehinja je uspjela zadržati servis.

U osmom gemu, Pliškova radi novi break i sa 6:3 dolazi do vodstva. Ozljeda koljena iz prvog seta bila je preteška za kanadsku tenisačicu koja je predala meč i tako zaključila ovu sezonu.

WTA Finals, Shenzhen (Kina), ljubičasta skupina:
Simona Halep (RUM) - Elina Svitolina (UKR) 5:7 3:6
Karolina Pliškova (ČEŠ) - Bianca Vanessa Andreescu (KAN) 6:3*
*Andreescu predala

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!