Košarka

Blazersi sredili Thunder, Hezonjin momčadski nastup bez samoisticanja

Branimir Korać • četvrtak, 31.10.2019.
Blazersi sredili Thunder, Hezonjin momčadski nastup bez samoisticanja
Foto: EPA

Portland Trail Blazersi upisali su pobjedu protiv Oklahome City Thundera 102:99. Kada je najviše trebalo pogađao je Damian Lillard, a Mario Hezonja završio je bez ijednog promašaja...

Portland Trail Blazersi upisali su treću ovosezonsku pobjedu, ovaj put u gostima kod Oklahoma City Thundera sa 102:99. Nije to bio briljantan nastup Blazersa, ali izvukli su pobjedu i mirno čekaju Philadelphiju koja će igrati vjerojatno bez Joela Embiida.

Blazersi su šutirali iz igre navučenih 40 posto, Mario Hezonja nije imao nijedan promašaj, ali ne može se reći da je upravo njegovom zaslugom Portlandov postotak bio znatno bolji, naime što se tiče samog šuta, Hezonja je ispucao samo jednu loptu.

Razlika je bila u šutu za tri poena dok su u svim ostalim statističkim kategorijama protivnici bili gotovo izjednačeni. Blazersi su ubacili 17 trica iz 35 pokušaja dok je Thunder ubacio svega četiri iz 27 pokušaja.

Thunder je bio iznimno motiviran uoči ovog dvoboja, nisu u klubu zaboravili prošlosezonsko izbacivanje iz doigravanja kada je Damian Lillard ubacio sa sirenom onu svoju čuvenu tricu preko Paula Georgea i mahnuo Oklahoma Cityju na pozdrav. Ponovno je Lillard bio X faktor, ponovno je pogađao kada je to bilo najvažnije i još jednom su Blazersi s njim na parketu u završnici bili u prednosti.

Thunder je imao tijekom zadnje dionice pet poena prednosti, a onda je Portland u narednih tri minute napravio seriju 16:6. Prvo je Hassan Whiteside ubacio dva puta, a onda je Lillard ubacio tri trice, McCollum jednu i Portland je okrenuo rezultat.

Do kraja susreta Thunder nije imao više niti jedan posjed za poravnanje, Portland je mirno priveo susret kraju, a Chris Paul imao je poruku za svoje suigrače.

"Nakon susreta rekao sam svojim suigračima - evo zašto oni toliko zarađuju i imaju tolike ugovore, da pogađaju šuteve u četvrtoj četvrtini", istaknuo je referirajući se na nastup Lillarda i McColluma.

"Bila je to ružna utakmica, obje momčadi promašivale su šeteve, male loše napade, igralo se na malo poena, bilo je jasno da će odluka pasti u zadnjih pet-šest minuta", dodao je Lillard.

Lillard je na kraju ubacio 23 poena uz 13 asistencija i sedam skokova, McCollum je dodao 22 poena uz tricu 5/10, ali i dvicu 2/12, a Whiteside je dodao 12 poena i 12 skokova. Hezonja je za 20 minuta ubacio dva poena (1/1) uz šest skokova.

Kod Thundera Chris Paul ubacio je 21 poen uz pet skokova i pet asistencija, Dennis Schroder 17 poena, Nerlens Noel 15 poena uz 14 skokova, a Hamidou Diallo 12 poena uz deset skokova.

NBA:
Oklahoma City Thunder - Portland Trail Blazers 99:102

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!