Košarka

Nedraftirani Nunn piše povijest, prva pobjeda Pelicansa

Petar Jenjić • petak, 01.11.2019.
Nedraftirani Nunn piše povijest, prva pobjeda Pelicansa
Foto: EPA

Noćas su odigrane još dvije utakmice na NBA parketima. Prvu pobjedu u sezoni upisali su New Orleans Pelicansi protiv Denver Nuggetsa, dok je Miami Heat na krilima nedraftiranog Kendricka Nunna bio bolji od Atlanta Hawksa...

Miami Heat svladao je Atlanta Hawkse drugi puta u tri dana, a Kendrick Nunn upisao se u NBA povijest. Naime, nedraftirani igrač Heata u prvih pet utakmica ove sezone ukupno je ubacio 112 poena što je najviše za jednog takvog košarkaša još od 105 koševa Connijea Hawkinsa za Phoenix Sunse iz sezone 1969./70.

Vodio je Miami većim dijelom utakmice, a domaćin dolazi do minus šest (94:88), sredinom posljednje četvrtine. Međutim, serijom 8:0 rješava pitanje pobjednika.

Kendrick Nunn s 28 poena predvodio je Heat, Tyler Hero dodao je 17 koševa, a Meyers Leonard 16 poena i osam skokova.

Jabari Parker s 23 poena i osam skokova te DeAndre Bambry s 18 koševa, deset skokova i osam asistencija bili su najbolji kod Hawksa.

Prvu pobjedu ove sezone upisali su New Orleans Pelicansi koji su na domaćem terenu bili bolji od Denver Nuggetsa sa 122:107. Vodili su gotovo kroz cijelu utakmicu, tijekom posljednje četvrtine imali i 22 razlike te bez većih poteškoća stigli do pobjede.

Jahlil Okafor s 26 poena i pet skokova te Brandon Ingram s 25 koševa i pet skokova predvodili su Pelicanse, dok je Jrue Holiday dodao 19 poena, pet skokova i sedam asistencija.

Michael Porter Jr. ubacio je 15 koševa za Nuggetse kod kojih je ukupno sedam igrača bilo dvoznamenkasto.

NBA:
Atlanta Hawks - Miami Heat 97:106
New Orleans Pelicans - Denver Nuggets 122:107

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!