Tenis

Barty i Svitolina izborile finale u Shenzhenu

Matej Kačan • subota, 02.11.2019.
Barty i Svitolina izborile finale u Shenzhenu
Foto: EPA

U finalu završnog WTA turnira u Shenzenu igrat će Ukrajinka Elina Svitolina i prva tenisačica svijeta, Australka Ashleigh Barty...

U prvom polufinalu WTA finalnog turnira u Shenzenu igrale su Elina Svitolina i Švicarka Belinda Bencic. Ukrajinska igračica izborila je finale nakon predaje Bencic u trećem setu.

Prvi set pripao je Švicarki nakon preokreta. Svitolina je imala 4:2, ali Bencic odmah vraća break za 4:3, a onda i završava prvi set novim oduzimanjem servira za 7:5 nakon 53 minute.

Drugi set je Svitolina započela breakom te je do zadnjeg, devetog gema svaka tenisačica zadržala svoj servis, a jedine dvije prilike za povratak u set Bencic je propustila u šestoj igri u kojoj je vodila s 15:40.

Kao i Bencic u prvom setu, i Svitolina je osvajanje svog seta zaključila drugim breakom, a tu se već vidjelo da Bencic muči umor i grčevi.

U trećem setu taj je problem za Švicarku postao nepremostiv. Pliškova je uzela servis Švicarke za 2:0, a nakon pete igre koju je Pliškova dobila za 4:1 Bencic je i predala meč radi grčeva pa Ukrajinka odlazi u finale.

Preokret je učinila i Ashleigh Barty u dvoboju prve i druge igračice svijeta protiv Karoline Pliškove.

U četiri od pet prvih gemova imali smo šanse za break, a tuđi servis je napokon uspjela prva osvojiti Pliškova za 3:2 te je tu prednost i sačuvala do kraja prvog seta i 6:4. Imala je Barty 30:40 u desetoj igri, ali nije uspjela doći do poravnanja.

U drugom setu vidjeli smo dominaciju i povratak prve igračice svijeta. Barty je Pliškovoj oduzela servis za 3:1, a potom i za 6:2 u velikoj dominaciji kroz pola sata drugog seta.

U odlučujućem, treće setu svaka igračica je čuvala svoj servis te nije bilo break lopti do šestog gema kada jedinu priliku koristi Barty. Do kraja su obje igračice obranile svoj servis i Australka sa 6:3 kompletira preokret i prolazi u finale.

Finale između Barty i Svitoline na rasporedu je u nedjelju.

WTA završni turnir, Shenzen, polufinale:
Elina Svitolina - Belinda Bencic 5:7, 6:3, 4:1 (predaja)
Ashleigh Barty - Karolina Pliškova 4:6, 6:2, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!