Nogomet

Nikola Vlašić strijelac za veliki gostujući bod u St. Peterburgu

Matej Kačan • subota, 02.11.2019.
Nikola Vlašić strijelac za veliki gostujući bod u St. Peterburgu
Foto: EPA

U Sankt Peterburgu odigrana je glavna utakmica 15. kola ruske nogometne lige, a susret je s 1:1 završio podjelom bodova između domaćeg Zenita i CSKA iz Moskve...

CSKA za pobjedu ne zna već četiri kola, a upravo suprotan niz ima vodeći Zenit koji je bez poraza u četiri ligaške utakmice za redom. Podjela bodova tako je bio rezultat koji je nastavio oba niza, a s obzirom na statistiku i šanse CSKA može biti zadovoljan s bodom.

U prvom poluvremenu Zenit je imao prednost na papiru po pitanju udaraca, ali dvije najkonkretnije situacije imali su gosti, točnije hrvatski reprezentativac Nikola Vlašić.

Vlašić je prvo zaprijetio dobrim udarcem u 41. minuti, a pet minuta poslije, u nadoknadi prvog poluvremena i zabija pogodak za 0:1.

Veliku šansu za izjednačenje imao je Dzjuba u 50. minuti, ali mu je udarac glavom obranjen. Veliku dominaciju imao je Zenit u drugom poluvremenu, a domaćinu je svojom greškom za drugi žuti karton pomogao i Jaka Bijol.

U 63. minuti prijeti Douglas Santos, ali i to brani Akinfejev. Deset minuta kasnije vratar CSKA je nemoćan jer 1:1 postavlja Aleksandr Erohin.

Do kraja susreta nismo vidjeli šanse, ali zato jesmo mnogo nervoze. Tako je Mihail Vilkov od 85. minute do kraja susreta podijelio čak pet žutih kartona, a nadoknada je iznosila čak sedam minuta.

Vlašić je tako u svih 90 minuta bio ponajbolji igrač CSKA koji ovim remijem sjedi na petom mjestu ljestvice, šest bodova iza vodećeg Zenita. Punu minutažu imao je i Kristijan Bistrović, a Zvonimir Šarlija je susret gledao s klupe.

Zenit St. Petersburg - CSKA Moscow Rezultati uživo

Rusija, Premijer liga:
Zenit - CSKA Moskva 1:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!