Košarka

Iskusniji povukli i sredili Pelicanse, New Orleans ostao i bez Ingrama

Matej Kačan • nedjelja, 03.11.2019.
Iskusniji povukli i sredili Pelicanse, New Orleans ostao i bez Ingrama
Foto: EPA

Na otvaranju NBA subote u ranijem terminu igrači Oklahoma City Thundera bili su bolji od New Orleans Pelicansa sa 115:104...

Oklahoma City Thunder uspio je doći do druge pobjede u novoj NBA sezoni usprkos izostanku startnog centra Stevena Adamsa. Povukli su najiskusniji i klupa, a žrtva su bili mlađahni New Orleans Pelicansi koji muku muče s ozljedama glavnih vedeta.

Oklahoma je u utakmicu krenula jako, sa 10:2, a otprilike ista razlika je i ostala do kraja prve četvrtine koja završava s 33:26. Na startu i sredini druge četvrtine Pelicansi rade 22:9 i vode 48:42, i to će biti posljednje što ćemo od njih vidjeti.

Već do poluvremena je 65:60 za Thunder, a da stvar bude gora za Pelicanse, ozlijedio se Brandon Ingram. Pelicansi bez prvog potrošača lopte nisu mogli protiv Thundera s mnoštvom raspoloženih igrača. Teret su na sebe pokušali preuzeti Jrue Holiday i Jahlil Okafor, ali nije išlo.

Prvo poluvrijeme s velikim brojem poena išlo je na ruku Thunderima iako bi svi očekivali da će se mladi i rastrčani Pelicansi bolje snaći. Thunderi su bili raspoloženiji iz daljine s osam trica u prvom poluvremenu, a kad se igra u drugom poluvremenu usporila na svoje su došli i veterani Oklahome.

Klupa Thundera lakoćom je održavala prednost koju bi starteri izgradili pa se tako u posljednjih 12 minuta ulazi s 94:86 za Oklahoma City. Još jednom su se Pelicansi uspjeli primaknuti na tri razlike nakon trice Redicka, ali na njegovu tricu odmah istom mjerom uzvraća Chris Paul, a posao dovršava Dennis Schröder.

Oklahoma je uspjela doći do svoje druge pobjede, a Pelicansi ostaju na tek jednoj. Vrijedi još jednom podsjetiti da Pelicansi čekaju na debi svog čuda od djeteta Ziona Williamsona, a sada im se ozlijedio i Brandon Ingram.

Najučinkovitiji kod Thundera bili su Shai Gilgeous-Alexander s 23 poena te s po 17 Darius Bazley (pet skokova) i Dennis Schroder (devet skokova). Kod Pelicansa JJ Redick ubacio je 17 poena, Jrue Holiday 16 uz šest dodavanja, Jahlil Okafor 15 uz 12 skokova, a Josh Hart 12 uz 15 skokova.

NBA, subota:
Oklahoma City Thunder - New Orleans Pelicans 115:104

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!