Košarka

Jazine i Samobor i dalje stopostotni, Žorić i Škara nastavljaju dominaciju

Branimir Korać • nedjelja, 03.11.2019.
Jazine i Samobor i dalje stopostotni, Žorić i Škara nastavljaju dominaciju

Odigrani su susreti petog kola Prve muške košarkaške lige, a nekih velikih iznenađenja nije bilo. Jazine i Samobor nastavili su s odličnim nastupima i dalje drže stopostotan omjer...

Košarkaši Pule 1981 upisali su domaću pobjedu protiv Dubrovnika 89:74. Možda se očekivao jači otpor gostiju, ali samo dvojica raspoloženih, doduše superraspoloženih, nije bilo dovoljno.

Pula je dominirala praktički u svim segmentima igre, vrlo rano je stekla prednost i nakon toga je bez većih problema tu istu i održavala.

Predvodili su je Patrick Wrencher sa 16 poena i šest skokova te s po 13 poena Kristijan Andabaka (šest skokova) i Matija Bilalović (šest skokova). Kod poraženih Ivan Vodopija upisao je 34 poena i šest skokova, Petar Dubelj dodao je 20 poena, a Nikola Došen sedam skokova i 11 asistencija.

Mlada momčad Cedevite pod nazivom Cedevita Junior slavila je protiv Rudeša 87:85. U dramatičnom dvoboju do samog kraja, Cedevita Junior stigla je do pobjede zahvaljujući ubačajima Karla Lukačića s linije slobodnih bacanja šest sekundi prije kraja. Rudeš je imao posljednji napad, ali nije ništa iz njega napravio.

Kod Cedevite Junior po 22 poena ubacili su Ante Brzović (sedam skokova) i Lukačić (pet skokova) dok je Matej Bošnjak dodao 18 poena, devet skokova i pet asistencija. Na drugoj strani po 22 poena ubilježili su Hrvoje Garafolić (sedam asistencija) i Tomislav Cvitković.

Zapruđe je prekinulo niz poraza i slavilo je u Trnskom protiv Omiša 59:55. U tvrdoj utakmici domaćin je ostvario ono što je i zacrtao te upisao prvu pobjedu nakon dobrog ulaska u sezonu.

Iskusni Hrvoje Gašparac predvodio je Zapruđe sa 16 poena i šest skokova, po 12 poena dodali su Paško Vrlika (pet skokova) i Niko Gril dok je Ivan Penić uhvatio 17 skokova.

Kod poraženih Mateo Zonjić ubacio je 11 poena dok su po deset dodali Ivan Mimica (pet asistencija) i Josip Matijević (pet skokova). Inače domaćin je odigrao odličnu obranu na Mimici, najopasnijem gostujućem igraču, te ga je ostavio na šutu 3/16 iz igre.

Jazine ostaju na stopostotnom učinku nakon upisane pobjede u gostima kod Sesveta 89:82. Sesvećani nisu izdržali iako su se uspjeli vratiti iz visokog zaostatka, u završnici su ponovno pali.

Na odmoru su Jazine imale prednost od 15 poena razlike, ali u drugom poluvremenu gosti rade dosta pogrešaka, a domaćin uz pomoć bučnih navijača radi preokret. Ipak borbeni gosti u završnici susreta odvode utakmicu na svoj mlin te odnose pobjedu 89:82.

David Ušić ubacio je 17 poena uz sedam skokova, a Stipe Krstanović dodao je 15 poena uz sedam skokova. Treba istaknuti i doprinos u završnici borbenog kapetana Josipa Mrkića koji je ujedno završio dvoboj s 11 poena. U domaćem sastavu briljirao je Dario Papak s 36 poena i sedam skokova, a Filip Tušek dodao je 14 poena.

Druga stopostotna momčad uz Jazine je Samobor koji je u ovom kolu svladao Ribolu 84:69. Ribola je pala u završnici susreta, Josip Škara i Luka Žorić ipak su bili nezaustavljivi i gosti su potpisali kapitulaciju.

Škara je završio susret s 28 poena, deset skokova i osam asistencija, a Žorić je dodao 24 poena i sedam skokova. Kod poraženih Ivan Svalina upisao je 22 poena, a Mario Krešić 11 poena uz osam skokova.

Dvoboj momčadi koje u svojim redovima imaju niz mladih igrača, okončan je pobjedom Universitasa. Na gostovanju kod Bosca slavio je 75:72. Čovjek odluke bio je Roko Gizdavčić koji je pogodio ključnu tricu u zadnjoj minuti.

Gizdavčić je upisao 26 poena, a isti broj poena dodao je Ante Perkušić. Viktor Šarić dodao je 12 skokova. Kod Bosca Luka Katura ubacio je 20 poena uz 14 skokova, a Vito Porobić dodao je 13 poena.

Prva muška liga, peto kolo:
Pula 1981 - Dubrovnik 89:74
Cedevita Junior - Rudeš 87:85
Zapruđe - Omiš Čagalj Tours 59:55
Sesvete - Jazine Arbanasi 82:89
Samobor - Ribola Kaštela 84:69
Bosco - Universitas 72:75

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!