Automoto

Bottasu Velika nagrada SAD-a, Hamiltonu šesti naslov!

Matej Kačan • nedjelja, 03.11.2019.
Bottasu Velika nagrada SAD-a, Hamiltonu šesti naslov!
Foto: EPA

Britanac Lewis Hamilton nije uspio prestići momčadskog kolegu Valtterija Bottasa na Velikoj nagradi SAD-a u Austinu, ali neće puno patiti za tim jer mu je drugo mjesto bilo dovoljno za šesti naslov u karijeri...

Lewis Hamilton već naveliko cementira svoje mjesto među najvećima u povijesti Formule 1. Do kraja sezone 2019. ostale su još dvije utrke, ona u Brazilu i u UAE, ali Hamilton je već u Austinu osigurao svoj šesti naslov svjetskog prvaka.

Valtteriju Bottasu bila je potrebna pobjeda uz uvjet da Hamilton bude slabiji od osmog mjesta da bi zadržao nadu i priključak u utrci za naslov. On je svoj posao i odradio te se od samog starta i pole positiona nije micao s prvog mjesta.

Svoj posao je odradio i Lewis Hamilton koji ništa nije prepustio slučaju. Startao je kao peti, a na cilj je došao kao drugi i to mu je bilo dovoljno za osiguravanje naslova.

Iza dva Mercedesa su se smjestila dva Red Bulla na trećem i petom mjestu. Između Maxa Verstappena i Alexandera Albona se ugurao Charles Leclerc u Ferrariju. Verstappen je pri kraju utrke probao prestići Hamiltona, ali ovaj se uspio othrvati pritisku.

Utrku je obilježilo i odustajanje Sebastiana Vettela koji je krenuo kao drugi, a kojeg je u osmom krugu izdao njegov Ferrari. Vettel je na četiri titule, dok se Hamilton svojom šestom sasvim približio rekorderu, legendarnom Michaelu Schumacheru koji ih ima sedam.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!