Košarka

Medveščak, Trešnjevka i Ragusa očekivano slavili, 105 poena Požežanki

Branimir Korać • ponedjeljak, 04.11.2019.
Medveščak, Trešnjevka i Ragusa očekivano slavili, 105 poena Požežanki
Foto: Pixsell

U četvrtom kolu ženske košarkaške lige iznenađenja nije bilo. Odličan posao odradile su gošeće koje su slavile

Vrlo uzbudljiv dvoboj bio je onaj u Rijeci gdje je FSV ugostio ekipu Medveščaka i upisao mali poraz 69:71. Činilo se da je Medveščak odveo utakmicu u potpunosti u svoje vode preokretom nakon odličnog otvaranja drugog poluvremena, ali FSV se vratio i čak i poveo dvije i pol minute prije kraja.

Medveščak je vratio prednost na svoju stranu i s linije slobodnih bacanja ubačajima Ane Petrak poveo je 20 sekundi do kraja 70:67 nakon čega Alexis Carter vrlo brzo smanjuje na 70:69. Uslijedio je brzi prekršaj, Petrak ubacuje samo jedno bacanje, ali FSV nije uspio u završnici izboriti barem produžetak.

Ana Petrak ubacila je 25 poena uz šest osvojenih lopti, a Ana Mandić dodala je 16 poena, 13 skokova i pet osvojenih lopti. Na drugoj strani Anja Perko upisala je 23 poena, a Alexis Carter 21 poen uz 16 skokova.

Šibenčanke su na svom parketu poražene od Raguse koja je pokazala zašto je prema mišljenju mnogih glavni kandidat za titulu prvakinja. Gošće iz Dubrovnika vrlo brzo su došle do prednosti, Šibenik se vratio, ali Ragusa je opet imala spreman odgovor i do kraja susreta mirno je odrađivala posao.

Ana Vojtulek predvodila je Ragusu s 21 poenom i čak 18 skokova, a Katarina Zarač dodala je 16 poena. Kod Šibenčanki po 15 poena upisale su Josipa Silov i Mia Vukšić, a Antonija Chiabov dodala je deset skokova.

Zagreb je imao užasan šuterski dan potpomognut jednako dobrom obranom Trešnjevke i gošće su slavile sa 71:43. Samo 27 posto šuta iz igre, 1/14 važne karike Anje Škare, bolje nije niti moglo. S druge strane Trešnjevka je rutinski odrađivala posao i glatko je slavila.

Predvodili su je Marta Savić sa 16 poena te s po deset Anja Majstorović (osam skokova), Nika Mühl (13 asistencija, pet skokova) i Josipa Pavić. Kod Zagreba Petra Rončević ubacila je 13 poena uz šest skokova, a Andrea Marić je uhvatila 12 skokova.

Zanimljivo je bilo i u Splitu gdje je gostovao Zadar i izborio pobjedu tek u samoj završnici susreta. Zasluge za pobjedu odnosi Ivana Dujić koja je u posljednjim sekundama ubacila dva slobodna bacanja za pobjedu.

Dujić je susret završila s 26 poena (5/9 trica) i pet asistencija, a Ana Vrsaljko dodala je 25 poena i devet skokova. Kod Splita Gabriela Visković ubacila je 24 poena uz šest asistencija, a Ivana Brnas dodala je 17 poena i osam skokova.

Prava drama odvijala se u Puli gdje je Plamen Požega slavila s čak 105:100. Požežanke su pokazale više i u završnici produžetka osigurane su pobjedu.

Obrane su ovdje bile u drugom planu, a kod odličnih Požežanki istaknule su se Andrea Glomazić s 18 poena i šest asistencija, Lana Hrmić i Ella Đukić s po 17 poena te Princess Davis sa 16 poena, devet asistencija i sedam skokova.

Kod Brionke Maja Ramljak završila je s 26 poena i 11 skokova, Sara Borić s 24 poena, 12 skokova i deset asistencija, a Sara Simović dodala je 18 poena, deset skokova i pet asistencija.

1. HKLŽ, četvrto kolo:
FSV - Medveščak 69:71
Šibenik - Ragusa 59:70
Zagreb - Trešnjevka 2009 43:71
Split - Zadar 78:80
Brionka Pula - Plamen Požega 100:105 (produžetak)

FOTO: Ivo Čagalj/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaHKLNBA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!