Vodeni sportovi

Osigurana sredstva za sanaciju bazena Plivačkog kluba Jadran u Splitu

Sportnet, Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 04.11.2019.
Osigurana sredstva za sanaciju bazena Plivačkog kluba Jadran u Splitu
Foto: EPA

Odlične vijesti - usvojen je prijedlog proračuna Vlade RH za bitne projekte u hrvatskom plivanju...

Ova godina je bila iznimna godina za Hrvatski plivački savez krenuvši s novim vodstvom na čelu s predsjednikom Vladislavom Veselicom koji je pokrenuo niz promjena u smjeru unapređenja plivanja kao sporta. Tako su odobrene stipendije za plivače, nagrađuju se dobitnici medalja, pokrenuti su novi projekti.

Međutim, posljednja važna vijest je izglasana na sjednici Vlade RH 31. listopada 2019. i time je usvojen prijedlog proračuna. Tako će velik dio sredstava biti namijenjen za sanaciju bazena Plivačkog kluba Jadran u Splitu, a dio za novi pilot projekt Hrvatska pliva gdje se u kurikulum hrvatskog školstva vraća obaveza plivanja od 1. do 4. razreda OŠ.

„Iznimno mi je drago što su Vlada RH, a posebno predsjednik Vlade Andrej Plenković prepoznali naš trud i uložene napore te uključili razne plivačke projekte u Nacionalni program športa te natkrivanje bazena u Splitu. Vesele me postignuti rezultati i želim zahvaliti svima uključenima u projekte, a cilj saveza je daljnje kontinuirano unapređenje plivanja kao jednog od top sportova“, rekao je predsjednik HPS-a Vladislav Veselica.

Uz dobrodošlu potporu Vlade RH i veliko razumijevanje predsjednika Vlade, HPS nastavlja sa svojim uspješnim radom u smjeru ostvarenja rezultata na novim projektima, stoji u priopćenju Hrvatskog plivačkog saveza.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!