Ostali sportovi

Any Given Tuesday: Cat Meowton

Matej Kačan • utorak, 05.11.2019.
Any Given Tuesday: Cat Meowton
Foto: EPA

Došao je i utorak, a to znači da zajedno krećemo u novu avanturu NFL dogodovština. Vežite se!

Hip, hip hura! Ostali smo na tek jednoj neporaženoj ekipi, a sretni dobitnici su San Francisco 49ersi. Oni su deveti vikend otvorili 28:25 pobjedom nad Arizona Cardinalsima u četvrtak navečer. Igra trčanja nije funkcionirala kao i inače, ali se ukazao Jimmy Garoppolo s 317 bačenih yardi za četiri TD-a u prve tri četvrtine. Cardinalsi su s 11:0 u posljednjoj četvrtini pokušali zadnji juriš, ali nije bilo dovoljno.

Normalno da se nakon sjajne utakmice i 8-0 Jimmy-G osjeća dobro pa je nakon utakmice probao okušati sreću i na drugim poljima:

[Highlight] Jimmy G shoots his shot from r/nfl

Ne znamo kako je prošlo, ali naravno da su se odmah javili navijači Packersa koji valjda nikako ne mogu prihvatiti da je iti jedan QB bolji od njihovog Aarona Rodgersa u bilo čemu, pa tako i u barenju:

People are freaking out about Jimmy G. Let’s watch how a truly bad man uses his magic words years ago. from r/GreenBayPackers

Kad smo već spomenuli Rodgersa, da i to maknemo s dnevnog reda prije nego pređemo na zanimljive stvari. Packersi su napokon stali, Chargersi i njihovi linijaši su potpuno ugušili Rodgersa i napad Green Baya, a ofenzivni linijaši Packersa su na svako cimanje skakali kao curice pa su Packersi došli u teritorij Brownsa po pitanju žutih zastavica zbog preranog kretanja.

Ne bi bilo pošteno reći da su samo Packersi ovu utakmicu izgubili, Phillip Rivers i njegov napad su pametno trošili dragocjene sekunde igrom probijanja, a izgleda da je i pravu formu uhvatio Melvin Gordon.

Moramo spomenuti Pantherse i Chiefse u tradicionalnoj "kako smo igrali bez svog QB-a" rubrici, i začudo, oboje su bili uspješni. Panthersi su dosta rutinski dobili Titanse i tako ih bacili ispod 50% omjera, Chiefsi su uspjeli dobiti Vikingse koji nisu bezvezna ekipa i Kirka Cousinsa koji je listopad odigrao u MVP formi. Cousins je ipak bio malo slabiji, bacio je tri TD-a, ali mu je za to trebalo 38 bacanja od kojih je tek 50% kompletirano.

Proslavio se rezervni QB Chiefsa Matt Moore i Chiefsi više-manje u miru mogu čekati povratak Patricka Mahomesa. Ključan je bio Harrison Butker koji je pogodio FG za pobjedu u zadnjoj minuti i s time otvaramo novu rubriku pod nazivom "tko je i kako dobivao ili gubio zbog kickera?".

Zbog kickera su izgubili Coltsi koji tako pripadaju u obje rubrike, a pobjedu odnose Steelersi koji bez Big Bena također ostaju stalni gost QB rubrike. Coltse je pokopala njihova vlastita legenda Adam Vinatieri koji je promašio FG minutu prije kraja za 26:24 pobjedu Steelersa.

Zbog kickera su skoro izgubili i Seahawksi, ali su se oni u produžetku protiv Tampa Baya touchdownom Jacoba Hollistera. Jason Myers je promašio FG za pobjedu, a navijači Seahawksa žive u nekom paralelnom svemiru pa su na omjeru 7-2 u stanju opće depresije. Nisu ni oni bili problem, šok i nevjericu ovaj put je iskazala maskota:

Confused Blitz can’t believe we missed another FG from r/Seahawks

Ako fanovima Seahawksa 7-2 omjer nije dovoljan za sreću, tješiti ih može MVP forma Russella Wilsona te potez tjedna u kojem su Seahawksi potpisali legendarnog Josha Gordona s kojim, naravno, u paketu dolaze i kontroverze i problemi. Gordon je zbog nezalaganja i izvannastavnih aktivnosti potjeran čak i iz Patriotsa, a Seahawksi valjda očekuju da će ga staviti pod kontrolu.

Zadnje ozbiljno što ćemo obraditi prije bacanja na krš ekipe je derbi vikenda, dvoboj koji smo svi čekali. Baltimore Ravensi i Lamar "Action" Jackson su na sveopće oduševljenje interneta i cijelog svijeta napokon srušili zlu Imperiju Patriotsa. Jackson je hit lige, Ravensi su na 6-2, ali glavna vijest godine je da Patriotsi imaju poraz!

Tom Brady je bio ispod razine, rijetko se dogodi da baci jednak broj TD i INT, ali eto i to smo vidjeli. Jackson se nije nešto nabacao, ali igra trčanja je Ravense nosila kroz cijeli susret. Mark Ingram je uzeo 115 yardi u 15 nošenja, ali je ostao bez TD-a. Posao je završavao sam Jackson koji je istrčao 61 yard za dva vlastita TD-a trčanjem uz jedan bacanjem za veliku, veliku pobjedu Ravensa koje bi morali početi shvaćati ozbiljno.

Lionsi i Raidersi su dvije ekipe koje nit' smrde nit' mirišu, a i to je ugodno iznenađenje za Raiderse od kojih smo očekivali da će biti grozni. Tako su Raidersi dobili Matta Patriciju i lavove koji više ne drže svoj 50% omjer. Divizijski užas NFC Northa zaokružili su Bearsi svojim novim porazom.

Inače užasno loša obrana i secondary Eaglesa su zadržali Bearse na 14 poena i to dovoljno govori o tome kakvu je utakmicu odigrao napad Bearsa i Mitch Trubisky koji sve više i više postaje predmet sprdnje i čupanja kose navijača Bearsa. Trubisky je bacio tek 125 yardi (10/21) za nula (0) polaganja Bearsa.

Mitch when he sees one of his receivers wide open for a 20 yard gain from r/CHIBears

Londonsku utakmicu odigrali su Texansi i Jaguarsi i tu se nema što pametno za reći. Texansi su ozbiljna ekipa i ozbiljno su rasturili Jagse kod kojih je Gardner Minshew bio posebno nenadahnut s nula TD i dvije presječene lopte.

Radujte se narodi! Osim toga što su Patriotsi napokon izgubili, imamo i novi šok. Nevjerica je zahvatila NFL puk, Dolphinsi su upisali pobjedu. Ryan "Fitzmagic" Fitzpatrick je jači od svakog pokušaja tankiranja te je s 288 yardi i tri TD bacanja odveo Dolphinse do pobjede. Tko su bili ti sretnici koji su uspjeli biti lošiji od Dolphinsa?

Odgovor je, naravno Jetsi, Sam Darnold i njegovi duhovi. Od mononukleoze se uspio izliječiti, ali duhova se neće riješiti tako lako. Možda bi trebao poslušati savjet Malcolma Crowea i početi slušati potrebe duhova te im pomagati, baš kao . Izgleda da je na kraju pouka ove utakmice: pogledajte Šesto čulo.

Užasni nastavljaju biti i Cardinalsi, a Billsi opet koriste raspored i bez neke prevelike igre imaju 6-2. Osim Cardinalsa, Jetsa, Dolphinsa, Bengalsa i Falconsa još jedna ekipa izgleda užasno i na njima ćemo se zadržati.

To su, pogađate, Cleveland Brownsi i njihova tvornica tuge. Brownsi su se trebali dignuti u lakšem dijelu rasporeda i utakmica protiv Broncosa je trebala biti idealna za to, ali, gle čuda, Cleveland je i dalje jadan i čemeran. Mnogo je tinte, tipkovnice i vremena uloženo da se stvori hype oko dvojca Baker-OBJ, a kod njih izgleda da ima trzavica pa je Beckham Jr. neslužbeno tijekom utakmice izjavio ovo:

I zaista, ponajboljem WR-u lige lopta je bačena tek šest puta a od tih šest je uhvatio pet za 81 yard. Za usporedbu, Jarvis Landry je gađan 13 puta, a uhvatio je tek šest lopti za 30 yardi manje od OBJ-a. Sigurno da će biti zabavno gledati ima li stvarno nevolja u raju jer Beckham je poznat kao jedna od većih diva u ligi. Tako Brownsi i ostale ekipe možda već mogu prigrliti tenk, a MNF je pokazao i za koga se tankira.

Dvoboj Giantsa i Cowboysa trebao je biti veliki RB dvoboj Barkley-Elliott, ali kao najveća zvijezda utakmice iskočio je izvjesni Cat Meowton koji je, kako eksperti s Twittera kažu, imao vrlo zavidne statistike i jedan TD:

Crna mačka tako je postala glavna zvijezda vikenda i vjerojatno najveća zvijezda u povijesti MNF koji ne gleda skoro više nitko, a za podizanje rejtinga pobrinuo se i legendarni američki komentator koji je vrlo profesionalno odradio posao:

[Burke] Kevin Harlan's Westwood One radio call of the cat on the field is, as you might expect, an all-time great call. How much of a pro is Harlan? He worked a sponsor read into it. from r/nfl

I to je to za ovaj tjedan, sljedeći vikend nas čeka mnoštvo poslastica, a posebno iščekujemo utakmicu koja bi trebala spasiti MNF: veliki dvoboj Seahawksa i 49ersa. Do čitanja!

NFL, deveti vikend:
Arizona - San Francisco 25:28
Baltimore - New England 37:20
Denver - Cleveland 24:19
LA Chargers - Green Bay 26:11
Oakland - Detroit 31:24
Buffalo - Washington 24:9
Carolina - Tennessee 30:20
Kansas City - Minnesota 26:23
Miami - NY Jets 26:18
Philadelphia - Chicago 22:14
Pittsburgh - Indianapolis 26:24
Jacksonville - Houston 26:3
NY Giants - Dallas 18:37
Seattle - Tampa Bay 40:34

Rezultati by SofaScore

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!