Košarka

Trešnjevka na teškom gostovanju u Banovićima: "Vjerujem da ćemo biti konkurentni domaćinu iako treba biti realan"

Branimir Korać • srijeda, 06.11.2019.
Trešnjevka na teškom gostovanju u Banovićima: "Vjerujem da ćemo biti konkurentni domaćinu iako treba biti realan"
Foto: Pixsell

Nastavlja se natjecanje u regionalnoj WABA ligi, a na rasporedu su utakmice šestog kola. Trešnjevka 2009. kao jedini hrvatski predstavnik gostuje u Banovićima...

Košarkašice Trešnjevke 2009 danas gostuju u Banovićima u sklopu regionalne WABA lige i pokušat će doći do druge pobjede. Posao neće biti jednostavan, Trešnjevka je prisiljena odrađivati gostovanja u ovoj ligi oslabljena što se odražava i na rezultatima.

Ipak, za razliku od ranijih susreta u kojima je nedostajalo pola ekipe i dobar dio nositeljica igre, ovaj put situacija ipak nije toliko teška iako je daleko od idealne.

"Na gostovanje u Banoviće odlazimo u kompletnijem sastavu nego što smo išli na dosadašnja gostovanja. Nastupit će i Anja Majstorović, prvi puta na gostovanju. Nedostajat će Barbara Turkalj, Petra Jurić, Ivana Ujević, Hana Muhl... Na žalost puno je problema sa sastavom naše učeničko/studentske ekipe i od toga trenutno ne možemo pobjeći u kontekstu gostovanja u WABA ligi", ističe trener Dean Nemec za Sportnet.

Iako su Banovići također na omjeru 1-4, u ovom susretu su favoriti zbog domaćeg terena, iskustva i tih problema gošći s izostancima i rotacijom.

"Vjerujem da ćemo danas biti konkurentni domaćinu u Banovićima iako treba biti realan i reći da je iskustvo i ukupna kvaliteta ipak na njihovoj strani. Mi idemo igrati najbolje što možemo u ovom trenutku. Ne predajemo se i želimo igrati jake i izazovne utakmice. Pripremili smo se i ne idemo u Banoviće bez ambicija."

U prošlom kolu Trešnjevka je upisala prvu ovosezonsku regionalnu pobjedu slaveći protiv Orlova u svojoj dvorani 86:68.

"Nakon pet kola, zadovoljni smo pobjedom u prošlom kolu, a sasvim sigurno nezadovoljni velikim porazima na gostovanjima u Podgorici i Staroj Zagori uzrokovanim nekompletnim sastavom. No, zadržali smo koheziju ekipe i ambiciju igračica, dobro startali u prvenstvu Hrvatske i nadamo se uspješnom nastavku sezone uz još poneku pobjedu u WABA ligi i borbu za vrh u Hrvatskoj"dodaje Nemec.

Susret u Banovićima počinje u 18:30 sati.

FOTO: Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!