Nogomet

Astana teško stradala, Tomasovu puna minutaža

Matej Kačan • četvrtak, 07.11.2019.
Astana teško stradala, Tomasovu puna minutaža
Foto: EPA

Prvu utakmicu četvrtog kola Europske lige su odigrali Astana i AZ. Gosti su bili uspješniji s uvjerljivih 0:5 uz 90 minuta Marina Tomasova kod poraženih...

AZ Alkmaar je i dalje bez poraza u skupini L Europske lige. Nakon uvjerljive pobjede nad Astanom kod kuće, Nizozemci su gotovo jednako uvjerljivo svladali istog protivnika u Kazahstanu s 0:5.

AZ je potpuno dominirao susretom, a to dokazuje i posjed lopte (65%) i čak 18 udaraca, od čega je 10 išlo u okvir vrata domaćina, a pet je završilo u mreži. Astana je imala tek mali period bolje igre krajem prvog i početkom drugog poluvremena, ali je pogodak za 0:2 presjekao sve.

Jedinu bolju šansu u prvom poluvremenu je Myron Boadu pretvorio u pogodak natrčavši na odbijenu loptu za 0:1. Već opisan bolji period igre Astane je prekinuo Fredrik Midtsjo u 52. minuti, a večeras sjajni Boadu je nastavio show AZ-a.

Prvo je u 56. minuti pogodio vratnicu, a iz iste akcije Idrissi zabija u praznu mrežu za 0:3. Utakmica je mirovala 20 minuta do novog Blitzkriega gostiju.

U 76. minuti Chatzidiakos postavlja 0:4 sjajnim udarcem iz daljine, a samo minutu kasnije Idrissi vraća uslugu Boaduu te mu asistira za 0:5.

AZ je prvi u skupini L s osam bodova i čeka kraj utakmice Manchester Uniteda i Partizana. Marin Tomasov je odigrao 90 minuta u dresu Astane.

Astana - AZ Alkmaar Rezultati uživo

Europska liga, četvrto kolo:
Astana - AZ 0:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!