Ostali sportovi

Mladost sjajna u prvom susretu drugog kola kvalifikacija i nosi prednost u Austriju

Mihaela Bradovski • četvrtak, 07.11.2019.
Mladost sjajna u prvom susretu drugog kola kvalifikacija i nosi prednost u Austriju
Foto: Pixsell

Odbojkaši zagrebačke Mladosti sjajnim nastupom u drugom kolu kvalifikacija Lige prvaka, mogu se nadatinečem i na uzvratu u Klagenfurtu...

Zadruga Aich/Dob ili kako je većina poznaje kao Posojilnicu, dugo je bila problem za Mladost, austrijski prvak ima kvalitetnu momčad i ove sezone, ali u oba ovosezonska dvoboja Mladost je bila bolja.

Slavila je u Bleiburgu u sklopu regionalne lige s 3:0, a u prvom susretu drugog kola kvalifikacija Lige prvaka, Mladost je u Zagrebu slavila s 3:1.

Austrijanci imaju iskustvo i kvalitetu, ali u Mladosti se dobro radi i napredak se osjeti. Osim toga tu su još i pojačanja iz Srbije Stefan Kovačević te Ukrajine Timofij Poluian koji su donijeli dodatnu kvalitetu.

U prvom setu bilo je malo nervoze i Mladost je kažnjena za razdoblje sredinom seta u kojem stvari nisu išle željenim smjerom, i Austrijanci su serijom 7:0 napravili preokret te poveli 20:16.

Nakon gubitka prvog seta s 25:22, Mladost je zaigrala bolje. Do sredine drugog seta Austrijanci su bili tu negdje, igralo se ravnopravno i bez većih odvajanja, a onda je Mladost furiozno odradila završnicu seta i s 25:18 došla do poravnanja.

Psihološka vaga prebacila se na stranu domaćina i nadalje je Mladost dominirala. Tek sredinom trećeg seta Austrijanci su nakratko uhvatili priključak, ali Mladost je brzo vratila prednost i uzela set s 25:21.

Četvrti set bio je prava rapsodija hrvatskog prvaka, Austrijanci su tu potpuno razbijeni i Mladost je stvorila ogromnu razliku te uzela set s 25:14.

Uzvrat je na rasporedu za tjedan dana i to u Klagenfurtu gdje je Zadruga domaćin u Ligi prvaka s obzirom na neadekvatnu dvoranu u Bleiburgu.

Prvo ime Mladosti u ovom susretu bio je Ivan Raić, a veliki doprinos pobjedi dao je i Ukrajinac Poluian.

Liga prvaka, drugo kolo kvalifikacija:
Mladost - Zadruga Aich/Dob 3:1 (22:25, 25:18, 25:21, 25:14)

FOTO: Igor Kralj/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!