Rukomet

Bjelovarke startaju u Europi: "Alavarium smo proučili koliko god je to bilo moguće"

Branimir Korać, Mihaela Bradovski • petak, 08.11.2019.
Bjelovarke startaju u Europi: "Alavarium smo proučili koliko god je to bilo moguće"

Uz Podravku koja već duže vrijeme nastupa u Ligi prvakinja, europski put počinju i rukometašice Bjelovara, ali u Challenge kupu. Pred njima je prvi protivnik, portugalski Alavarium...

Rukometašice Bjelovara kreću u novu europsku avanturu, a u šesnaestini finala Challenge kupa protivnice su im Portugalke Alavarium. Protivnik je to o kojem se ne zna previše, ali Bjelovar se čini kvalitetnijom ekipom i trebao bi to riješiti u svoju korist.

Nije bilo najjednostavnije doći do podataka o samoj ekipi koja igra van onih liga koje u europskom rukometu nešto znače, ali u Bjelovaru su pokušali saznati što više toga je bilo moguće kako bi spremno dočekali ovog protivnika.

"Nešto sam našao o samom Alavariumu, proučili smo ga koliko god je to bilo moguće. Teško je procijeniti odnos snage, vidjeli smo ih kroz dvije utakmice u portugalskom prvenstvu i mislim da možemo proći. Ono što je sigurno napunit ćemo dvoranu i zbog toga sam sretan i ponosan. Već danima se u Bjelovaru priča o ovoj utakmici", istaknuo je za Sportnet trener Bjelovarki Hrvoje Cikoja.

Obje utakmice igraju se u Bjelovaru, prva je na rasporedu već danas od 19 sati, a druga, u kojoj će Bjelovar na papiru biti gost, igra se u subotu također u 19 sati.

Iako je u sportu sve moguće, domaća ekipa spremna je za Alavarium i nada se pozitivnom rezultatu.

"Ono koliko sam vidio, možda smo malo u prednosti s visinom i snagom jer nemaju puno visokih igračica. Igraju dvije obrane 6-0 i 3-3, a bit ćemo spremni na sve. Nadamo se dobrom rezultatu", dodaje Cikoja.

Prošle sezone Bjelovar je također nastupao u ovom natjecanju i igrao je protiv švedskog Kristianstada i pružio dobar otpor. Prvu utakmicu je dobio s 23:22 da bi izgubio u uzvratu koji je također igran u Bjelovaru s 27:22.

FOTO: ŽRK Bjelovar

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!