Košarka

"Žuti" dočekuju Vrijednosnice Osijek: "Težimo držanju visokog ritma protiv svake ekipe"

Sportnet, Petar Jenjić • petak, 08.11.2019.
"Žuti" dočekuju Vrijednosnice Osijek: "Težimo držanju visokog ritma protiv svake ekipe"
Foto: Pixsell

Trener Splita Ante Grgurević najavio je utakmicu protiv Vrijednosnica Osijek koje igraju lijepu košarku te u kojoj jako puno toga kreće od Lovre Bašića...

U subotu od 19 sati košarkaši Splita dočekuju Vrijednosnice Osijek. Trener Ante Grgurević kaže kako se radi o ekipi koja ima dosta iskusnih igrača te da u stalnoj rotaciji koristi mali broj igrača.

"Prilika nam je za napraviti iskorak više, ali dolazi nam kvalitetna ekipa s dosta iskusnih igrača. Igramo na svom parketu, na pobjedu se uvijek pripremamo. Vrijednosnice Osijek vodi naš nekadašnji trener Domagoj Kujundžić. Igraju lijepu košarku. U rotaciji koriste mali broj igrača, svaku utakmicu minimalno četiri igrača igraju preko 30 minuta. Težimo držanju visokog ritma protiv svake ekipe, tako će biti i protiv Osijeka. Puno toga polazi od Lovre Bašića, dugo godina igrao je ABA ligu, to je igrač koji dirigira ritam."

Prošlu utakmicu "Žuti" su izgubili u posljednjoj minuti na gostovanju kod MZT-a.

"Ostaje žal zbog te utakmice u Skoplju, veći dio smo je kontrolirali, mogli smo tijek sezone usmjeriti u pravcu u kojem želimo. Idemo dalje, to možemo napraviti opet. MZT je prvi na tablici, uz Borac iz Čačka je najkvalitetnija ekipa. Našim greškama smo ih vratili u igru."

Jamel Morrisa polako se vraća u formu.

"Svi bi mi željeli, uz njega, da to ide brže. Ali, protiv nekih zakona se ne može. Sada je u nekim okvirima što se tiče minutaže, napravio je iskorak u odnosu na prije mjesec dana. Mi znamo što nam može dati, on će se dizati."

U momčadi Universitasa nastupa i nekoliko perspektivnih igrača poput Roka Gizdavčića, a tu su i Ivan Perasović, Ante Perkušić i Roko Gizdavčić.

"Najvažnije je da imaju kontinuitet minuta što imaju u Universitasu i da su zdravi. Veseli me kako igraju, nećemo žuriti s njima, jer priključenjem prvoj momčadi smanjila bi im se minutaža, a tako bismo više izgubili", dodao je Grgurević.

KK Split

FOTO: Marko Lukunić/PIXSELL

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11DepoLink Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!