Rukomet

Bjelovarke do pobjede u prvom susretu protiv Portugalki

Branimir Korać • subota, 09.11.2019.
Bjelovarke do pobjede u prvom susretu protiv Portugalki

Rukometašice Bjelovara slavile su u prvom susretu šesnaestine finala Challenge Cupa protiv portugalskog Alavariuma s 28:23 i s optimizmom čekaju uzvrat...

Portugalski Alavarium bio je prilična nepoznanica za rukometašice Bjelovara, ali domaće igračice ozbiljno su pristupile ovom dvoboju i stigle su do pobjede.

Potvrdilo se da su Bjelovarke fizički jače, da imaju veću širinu, a upravo to predstavljalo je i najveći problem Alavariumu jer je samo pet igračica došlo do pogotka.

Prvo poluvrijeme proteklo je u posve izjednačenoj igri. Pet minuta prije odlaska na odmor na semaforu je stajalo 11:11 da bi golovima Slavice Schuster i Kristine Smiljčić Bjelovar ipak stekao razliku i došao do prednosti od dva pogotka.

U nastavku susreta Alavarium je uhvatio priključak i došao do poravnanja, još je na 12 minuta do kraja susreta bio na malih dva gola minusa, no do kraja Bjelovar radi seriju 5:2 i na uzvrat odnosi prednost 28:23.

Uzvratni susret na rasporedu je već danas, također u Bjelovaru gdje će domaće igračice tražiti potvrdu prolaza u osminu finala.

Najefikasnije kod Bjelovara bile su Marija Borković sa šest golova te s po pet Smiljčić i Schuster. Kod Alavariuma Diana Oliveira postigla je devet golova.

Challenge Cup, šesnaestina finala:
Bjelovar - Alavarium 28:23

FOTO: ŽRK Bjelovar

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!