Tenis

Jannik Sinner dominantno osvojio naslov na Next Gen Finalsu

Jan Šneler • subota, 09.11.2019.
Jannik Sinner dominantno osvojio naslov na Next Gen Finalsu
Foto: EPA

U finalu završnog turnira za tenisače mlađe od 21 godine, Talijan Jannik Sinner svladao je prvog nositelja Alexa De Minaura...

Prilično neočekivano završilo je finale Next Gen Finalsa. Završni turnir za tenisače mlađe od 21 godine prema većini je trebalo pripasti prvom nositelju Alexu De Minauru koji je bio vrlo uvjerljiv do samoga kraja, no iznenadio ga je osmi nositelj Jannik Sinner.

Svega tri breaka u meču bila su potrebna Talijanu da dođe do uvjerljive pobjede i za malo više od sat vremena dođe do naslova. U prvom setu, pri vodstvu 3:2, Sinner je sjajno reagirao na servis Australca i iskoristio prvu od tri break/set lopte.

U naredna dva seta Sinner je u ranoj fazi oduzeo servis protivniku. U drugom je to bilo već u drugom gemu, dok je u posljednjem setu to napravio u trećem gemu. De Minaur je imao šanse u drugom setu, propustio je iskoristiti nekoliko break lopti i na kraju se mora reći kako je Sinner zasluženo slavio.

Ova pobjeda donijela mu je 250 tisuća američkih dolara, dok će se De Minaur morati zadovoljiti sa 140 tisuća. Ovo je velika pobjeda za talijanskog tenisača koji je na turnir u Milano došao s pozivnicom.

Next Gen Finals, finale:
Alex De Minaur (AUS, 1) - Jannik Sinner (ITA, 8) 2:4 1:4 2:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!