Nogomet

Prskalo: "Želja je bila pružiti jači otpor od onog što smo pružili u Belgiji, ali nismo uspjeli"

Mihaela Bradovski • nedjelja, 10.11.2019.
Prskalo: "Želja je bila pružiti jači otpor od onog što smo pružili u Belgiji, ali nismo uspjeli"
Foto: Pixsell

Hrvatska ženska nogometna reprezentacija upisala je poraz od Belgije u sklopu kvalifikacija za Europsko prvenstvo, Belgijke su u Zaprešiću slavile s 4:1...

Hrvatske nogometašice nisu uspjele doći do povoljnog rezultata protiv snažne Belgije. Upisan je još jedan uvjerljiv poraz i Hrvatska ostaje na tri boda na četvrtom mjestu.

"Činjenica je da je Belgija kvalitetna reprezentacija koja će u skoro budućnosti biti na visokoj svjetskoj razini. Taktički smo se držali dobro, ali primili smo neke nespretne golove koji su rezultirali psihološkom blokadom kod igračica. Primili smo gol već u 15. minuti i sve ono što smo pripremali i na čemu smo radili ujedno se komplicira. Probali smo barem na odmor otići s minimalnim zaostatkom, ali stigao je novi pogodak. Probali smo u svlačionici pripremiti neke taktičke zamisli ako budemo imali aktivan rezultat u završnici, ali nismo uspjeli zadržati visok ritam kroz svih 90 minuta. Želja je bila pružiti jači otpor od onog što smo pružili u Belgiji, ali nismo uspjeli", istaknuo je izbornik hrvatske ženske reprezentacije Mate Prskalo za Sportske novosti.

Bilo je dosta problema uoči okupljanja i Prskalo nije mogao računati na neke igračice.

"Svi mi kao sportaši teže podnosimo poraz. Na žalost dosta igračica nije se moglo odazvati zbog posla, fakulteta i drugih obaveza pa smo priključili pet igračica iz U-19 reprezentacije što ćemo pokušavati i u budućnosti."

Sljedeću utakmicu Hrvatice igraju u travnju sljedeće godine kada će protivnik biti posljednjeplasirana ekipa skupine, Litva.

AUTOR: Marko Prpić/PIXSELL

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!