Nogomet

Burić: "Svi su vidjeli Rijeku i Osijek ispred nas, a danas svi očekuju da budemo ispred Dinama"

Petar Jenjić • nedjelja, 10.11.2019.
Burić: "Svi su vidjeli Rijeku i Osijek ispred nas, a danas svi očekuju da budemo ispred Dinama"
Foto: Pixsell

Trener Hajduka Damir Burić dao je svoj osvrt na utakmicu protiv Osijeka. Zadovoljan je izvedbom svoje momčadi, posebno je pohvalio Bassela Jradija te dodao kako se već ranije znao nositi s pritiskom...

Damir Burić bio je zadovoljan ishodom utakmice protiv Osijeka te kazao kako je to bio susret koji su zasluženo pobijedili te da su njegovi igrači pokazali karakter.

"Čestitke igračima na srčanoj i hajdučkoj utakmici. Bilo je puno tempa, šansi i intenziteta, prognozirao sam i prije da će utakmica biti dobra jer znam kvalitetu Osijeka i našu kvalitetu. Na početku smo bili sputani i kad smo se oslobodili tog tereta, skinuli taj ruksak, onda smo krenuli po mom guštu s dosta tempa, brzo i okomito. Prvo poluvrijeme je moglo otići na 3:0, ali mi primimo gol koji je navodno zaleđe i taj gol nas je poremetio. Onda smo se opet u drugom poluvremenu malo pogubili, no pokazali smo pravi karakter, hajdučki moral i odigrali utakmicu u kojoj smo zasluženo pobijedili, pogotovo kad vidite gol za 3:2. Ono je bilo izvanredno, peta s malog baluna. Momci su pokazali da su dobri i pravi."

Kazao je kako pritisak i dalje ostaje isti, a nakon toga se osvrnuo i na ulazak Hamze Barryja. Kazao je kako je Bradarić morao izaći zbog ozljede te da mu smeta što će biti kažnjenih igrača za derbi s Dinamom, prije svega Jaira kojeg će teško nadomjestiti. Upravo je Brazilac treneru posvetio pobjedu.

"Danas ste vidjeli ekipu koja je željela od prvog momenta. Danas je dosta toga bilo protiv nas. Malo smo zakomplicirali neke stvari, ali ovu utakmicu mogli smo i puno mirnije i kvalitetnije privesti prema kraju. Pobjeda je bila plod igre cijele ekipe. Nadam se da ćemo za vrijeme reprezentativne pauze uspjeti pripremiti ekipu. Bit će dosta izostanaka, sljedeći protivnik je Dinamo, dosta je izazova pred nama."

"Za mene se to dogodilo iznenada i brzo. Nogomet je tako brz da se i nakon dana događaju neke stvari. Nikad ne znaš koga može strefiti", osvrnuo se Burić na odlaske Lukše Jakobušića i Saše Bjelonovića te im poželio sreću u daljnjoj karijeri.

"Nas čega brutalan, težak raspored u ove dvije utakmice. Važno je da smo danas imali konkurenta koji je na našoj razini i slavili. Prije početka prvenstva svi su vidjeli Rijeku i Osijek daleko ispred nas, a danas svi očekuju da budemo ispred Dinama."

Dočekan je zvižducima.

"Mene sve to motivira. Jednu utakmicu koja je odlučivala hoće li klub ostati ili ispasti sam pobijedio, a klub se i dan danas takmiči u 2. Bundesligi. Uspio sam donijeti klubu znatan novac, sve to sam prošao. Prošao sam puno utakmica pod pritiskom, imam svoj sistem i način rada. Tvrda sam stina."

Sjajnu je utakmicu odigrao Bassel Jradi.

"Danas je pretrčao 11 i pol kilometara, bio je pravi i borio se kao lav. Nosio je momčad. Puno puta je pokazao da zna igrati i žao mi je što danas nije okrunio golom utakmicu. Na treningu je milijun puta dao gol, a danas iz slične situacije pukne i ode pokraj stative."

"Kad vodiš s 2:0 u prvom dijelu moraš biti hladan. Nismo to danas uspjeli, iako smo to više puta tematizirali. Momčad smo koja se želi nadigravati, dječji vrtić što se kaže. Kad gledam nas i Goricu mi smo dječji vrtić", dodao je Burić.

FOTO: Ivo Čagalj/PIXSELL

SuperSport HNL

1Rijeka 3162:20+4271
2Dinamo 3157:24+3369
3Hajduk 3141:20+2158
4Osijek 3152:41+1145
5Lokomotiva 3141:32+944
6Varaždin 3135:41-636
7Gorica 3129:40-1135
8Istra 1961 3127:50-2331
9Slaven Belupo 3136:56-2030
10Rudeš 3113:69-567

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!