Tenis

Roger Federer loše krenuo u Londonu, Thiem ga porazio na startu

Branimir Korać • ponedjeljak, 11.11.2019.
Roger Federer loše krenuo u Londonu, Thiem ga porazio na startu
Foto: EPA

S nastupom na ATP Finalsu počeli su i Roger Federer i Dominic Thiem, a Thiem je bio uspješniji s dva puta po 7:5 i tako napravio korak prema polufinalu...

Odmah na startu ATP Finalsa Roger Federer uveo se u probleme. Sjajni Švicarac u prvom kolu skupine igrao je protiv Dominica Thiema i izgubio sa 7:5, 7:5 čime se odmah stavio u tešku poziciju.

Ako uzmemo u obzir da je Matteo Berrettini apsolutni autsajder skupine, Federer će za prolaz morati dobiti i njega, ali vjerojatno i Novaka Đokovića. Poraz od Thiema stavio ga je definitivno u probleme.

Već sam ulazak u meč nije bio dobar. Izgubio je Federer odmah prvi gem i to nakon što je dopustio Thiemu odlazak na 0:40. Uspio se vratiti kod 2:1, poravnati na 2:2 i držati se do završnice seta. Ipak, kod 5:5 gubi servis, , Thiem osvaja svoj servis gem i set sa 7:5.

U drugom setu Federeru se ukazala prilika kod 2:1 kada je došao do 30:40, no Thiem se tu spasio i do kraja seta uspješno odolijevao. Kod 5:5 Austrijanac drugi put u meču dolazi do 0:40, koristi prvu break loptu i dolazi do servisa za meč. Tu je bilo malih problema iskoristio je drugu meč loptu uz spašene dvije break lopte te ipak slavi sa 7:5, 7:5.

Federer je imao dosta lošu realizaciju poena na mreži, od 22 izlaska, 12 puta je poentirao.

U drugom kolu Federera očekuje dvoboj protiv Berrettinija.

ATP Finals:
Roger Federer (Švicarska) - Dominic Thiem (Austrija) 7:5, 7:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!