Nogomet

Hrvatska vjerojatno bez Rakitića, Dalić najavljuje: "Stoperima ću odmah reći da što god se dogodi, odgovornost je moja"

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 11.11.2019.
Hrvatska vjerojatno bez Rakitića, Dalić najavljuje: "Stoperima ću odmah reći da što god se dogodi, odgovornost je moja"
Foto: Pixsell

Hrvatska se okuplja uoči dvoboja protiv Slovačke koji je na rasporedu u subotu na Rujevici. Zlatko Dalić ima određenih problema uoči susreta...

Zlatko Dalić nema idealnu situaciju uoči dvoboja protiv Slovačke, ali takvo što se moglo i pretpostaviti s obzirom da neki igrači ne igraju u klubovima ili igraju vrlo malo, a pravilo je da vikend utakmice za sobom ostave traga i povuku pokoju ozljedu.

"Tražimo rješenja na stoperskim pozicijama, Matej Mitrović osjetio je problem na zadnjem treningu i proći će pregled. Kramarić će se pojaviti, ali on je van treninga i vratit će se u klub dok Rakitić nije igrao, vidjet ćemo kakva je situacija i ako ne bude mogao također će se vratiti. Pozvali smo Roga i Juranovića i nadam se da će s ostalima sve biti u redu. Neki igrači nam u klubovima ne igraju dosta, Rebić u Milanu je većinom van igre i nema kontinuitet, Perišić u Bayernu ne igra dovoljno, ali probat ću sa stožerom maksimalno pripremiti igrače, oni su svjesni svega i znaju što trebaju", kaže Dalić.

Što se tiče Slovačke, Dalić posebno ističe njen vezni red.

"Ono gdje su najjači i što bi nam mogao biti problem je njihova vezna linija u kojoj su Lobotka, Hamšik i Kucka, sva trojica su u formi, stalno igraju i opasni su. Sada su dobili i tog mladog napadača iz Žiline koji će biti pun motiva i naravno stoperi iz Italije Škriniar i Vavro. Tražit će dobar rezultat jer ih on vodi na Europsko prvenstvo i neće biti lako. Čeka nas teška borba u vezi gdje su najjači, tamo smo ih nadigrali te ćemo i ovdje igrati agresivno i visoko. Morat ćemo u tri dana pronaći prava rješenja. Nama je zadnja linija problem, potpuno je nova i to me malo brine, ne smijemo dopustiti da se bvranimo i da nas pritisnu."

U reprezentaciju se vratio Duje Ćaleta-Car, a Dalić tvrdi kako nije bilo govora o nekoj kazni.

"Nije to bila nikakva kazna što nije pozivan, ja sam se odlučio za druge. On sada igra dobro u Marseilleu i zaslužio je poziv. Nikada nisam rekao da je kazna, jednostavno nije bio među četvoricom, a sada je sve na njemu."

Dalić nije htio komentirati igranje na Rujevici, tvrdi kako će se o tome oglasiti nakon susreta protiv Slovačke. Svjestan je kako je najveći problem u zadnjoj liniji i skida odgovornost s igrača.

"Već danas ću reći stoperima da imam povjerenja u njih, za sve loše što se može dogoditi bit će moja odgovornost. Neka se dokažu i igraju bez ikakvog pritiska, moram ih osloboditi svega i dati im puno povjerenje."

Očekuje da će travnjak na Rujevici biti dobar.

"Očekujem dobar teren iako je najavljena kiša za cijelu Hrvatsku ovaj tjedan. Mi smo tamo trenirali i igrali s Englezima i Jordanom. Jučer je i Dinamo tu igrao dobro, ne tražim nikakve situacije s terenom, je li uzak, širok, dobar ili ne, mi moramo dati svoj maksimum, a na teren se nećemo vaditi. Kako nama, tako i njima."

FOTO: Marko Prpić/PIXSELL

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!