Tenis

Franko Škugor novi izbornik reprezentacije, Ćorić progovorio o odnosima

Matej Kačan • ponedjeljak, 11.11.2019.
Franko Škugor novi izbornik reprezentacije, Ćorić progovorio o odnosima
Foto: Pixsell

Hrvatski teniski savez je dan uoči odlaska na završni turnir Davis Cupa u Madrid održao konferenciju za medije na kojoj su govorili predsjednica Nikolina Babić, novi izbornik Franko Škugor i igrači...

Veliki skandal i potres je zadesio hrvatski tenis zadnjih dana. Netom prije završnog turnira Davis Cupa u Madridu smijenjen je dosadašnji izbornik Željko Krajan, a igrači su među sobom odlučili da ih privremeno vodi Franko Škugor. Prva se medijima obratila predsjednica HTS-a Nikolina Babić.

"Veseli nas odlazak u Madrid, iako ne idemo u najjačem sastavu jer je Marin Čilić ozlijeđen. HTS je sporazumno raskinuo ugovor s Krajanom i zahvaljujemo mu na sedam godina rada. Problem nije financijske prirode, došlo je do poremećaja u odnosima. Izbornik je izgubio kredibilitet među igračima, a oni su najvažniji. Loši odnosi traju još od osvajanja Davis Cupa u Lilleu. I sam izbornik je rekao da je dogovoreno da on ne putuje kad je takva atmosfera iako tajming zasigurno nije najbolji. Sad je važan samo Madrid i rezultat. U jako smo teškoj grupi i vjerujemo da ćemo u što boljoj atmosferi otići tamo."

Najveći odjek zasigurno će izazvati riječi Borne Ćorića koji je i prije imao trzavica s Krajanom.

"Pola godine se mučim s ozljedama, no zadnja dva mjeseca nemam većih problema i drago mi je da sam se oporavio i da smo odlučili da idem u Madrid. Bit će to veliki izazov jer nismo u najjačem sastavu. Jedva čekam zaigrati. Što se tiče Krajana, ne bih išao u detalje. Što god ja rekao, donijet ćete svoj čudan zaključak. Bilo je što je bilo, imali smo nesuglasice kao tim, a ne samo ja. Mi igrači smo odlučili kako nismo zadovoljni i kako bez njega idemo za Madrid. Karlovića nije bilo dugo i to je njegov izbor. Prijavio je Challenger u Houstonu, a ne može doći večer prije prvog meča. To je jedini razlog zašto se nismo složili s njegovim dolaskom."

Igrači su, dakle, odlučili kako će novi izbornik biti još uvijek aktivni igrač Franko Škugor koji je također imao nekoliko riječi.

"To je bio dogovor među igračima, pošto nisam prijavljen za Madrid su me pitali bi li pristao i ja sam odgovorio potvrdno. Nisu idealni uvjeti, ali su tako odlučili igrači. Prvi igrač će biti Borna, a singl će igrati 21-godišnji Gojo ili 22-godišnji Serdarušić. Kod parova moramo procijeniti tko će igrati, a i koliko daleko će Ivan Dodig dogurati u Londonu."

Hrvatska je u skupini s domaćinom Španjolskom i Rusijom, a reprezentacija za Madrid putuje u utorak ujutro.

FOTO: Matija Habljak/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!