Košarka

Memphis upropastio Parkerovu večer, Dončić nije mogao sam u Bostonu

Branimir Korać • utorak, 12.11.2019.
Memphis upropastio Parkerovu večer, Dončić nije mogao sam u Bostonu
Foto: EPA

U četiri dvoboja u NBA ligi u ranijem terminu gosti su odnijeli tri pobjede, svih osam momčadi ubacio je troznamenkasti broj poena, a Celticsi su jedini domaćin koji je slavio...

San Antonio Spursi neočekivano su poraženi na svom parketu od Memphis Grizzliesa sa 113:109. U San Antoniju bilo je svečano, umirovljen je dres Tonyja Parkera, ali Grizzliesi su pokvarili feštu domaćinu.

Odličan posao odradio je Jaren Jackson za kojeg Spursi nisu imali rješenje, a ključne koševe ubacili su Jae Crowder i Dillon Brooks u zadnje tri minute. U tom razdoblju Spursi su ostali bez poena.

Jackson je susret završio s 24 poena, šest skokova i pet asistencija, Brooks je dodao 21 poen, a Jonas Valančiunas 18 poena i 12 skokova. Kod Spursa LaMarcus Aldridge ubacio je 19 poena, a Rudy Gay 18 poena uz osam skokova.

Luka Dončić bio je usamljen u Bostonu i sam nije mogao odvesti Dallas do pobjede. Nedostajala je pomoć Kristapsa Porzingisa koji je ostao na četiri poena uz šut iz igre 1/11, problem su mu dodatno predstavljale osobne pogreške te je na parketu proveo svega 20 minuta.

Boston je sve to znao iskoristiti i mirno je priveo meč kraju. Celticsi su preživjeli užasnu večer Jaysona Tatuma koji je šutirao 1/18, no zato su Kemba Walker i Jaylen Brown odradili kvalitetan posao.

Walker je bio prvo ime Bostona s 29 poena, pet skokova i pet asistencija dok je Brown pratio s 25 poena i 11 skokova. Kod poraženih Dončić je upisao 34 poena, devet asistencija i šest skokova, a Maxi Kleber 15 poena i osam skokova.

New Orleans Pelicansi dobro su se držali protiv Houston Rocketsa, ali James Harden u četvrtoj dionici uzeo je stvari u svoje ruke i mirno priveo meč kraju.

Harden je u četvrtoj četvrtini ubacio 13 uzastopnih poena i serijom 13:0 odveo Rocketse na 110:93 gdje je prelomio utakmicu na stranu Houstona.

Harden je susret završio s 39 poena i devet asistencija, Russell Westbrook dodao je 26 poena i pet skokova, a Clint Capela 11 poena i 20 skokova. Kod poraženih JJ Redick ubacio je 24 poena (7/15 trica), Josh Hart dodao je 19, a Derrick Favors 13 uz 12 skokova.

Blake Griffin vratio se nakon ozljede i odigrao je prve minute ove sezone, ali to nije pomoglo Pistonsima u susretu protiv Timberwolvesa. Sjajan posao odradili su Wiggins i Towns koje domaćin nije uspio usporiti.

Wiggins je susret završio s 33 poena i šest skokova, a Towns 25 poena uz osam skokova. Kod poraženih Luke Kennard bio je na 25 poena i sedam skokova, Griffin je dodao 19 poena i sedam skokova, a Andre Drummond 11 poena i 12 skokova.

NBA:
San Antonio Spurs - Memphis Grizzlies 109:113
Boston Celtics - Dallas Mavericks 116:106
New Orleans Pelicans - Houston Rockets 116:122
Detroit Pistons - Minnesota Timberwolves 114:120

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!