Ostali sportovi

Any Given Tuesday: Jetskinsi

Matej Kačan • utorak, 12.11.2019.
Any Given Tuesday: Jetskinsi
Foto: EPA

Nakon desetog tjedna nemamo više neporaženih ekipa, a novo izdanje pregleda ide kasnije jer, eto, valjalo se naspavati. MNF susret između Seahawksa i 49ersa trajao je do šest ujutro...

Za ovaj tjedan imamo nešto drukčije. Nećemo ići po svim utakmicama i spominjati sve jer ionako na dnu imamo sve rezultate i tablicu, već ćemo se zadržati samo na najzanimljivijim i najvažnijim stvarima. Također, manje šale, a više footballa. Ako nam ne dosadi u pola teksta.

Počinjemo s onim posljednjim i najvažnijim. Ono što je trebao biti najzanimljiviji MNF ove sezone svakako nije razočarao. Utakmica Seahawksa i donedavno neporaženih 49ersa opravdala je svoj pedigre i ispala je potpuna ludnica. Pročitajte samo ovu rečenicu: Russell Wilson baca loptu za Josha Gordona, a to pokušava spriječiti Richard Sherman. Ovo je NFL rečenica za koju nikad niste mislili da će imati smisla, a sinoć smo to gledali.

This oldie, still relevant? Mmm, victory. from r/Seahawks

Teško je uopće izdvojiti išta iz potpunog ludila od utakmice. Vodili su Ninersi 10:0 da bi onda Seahawksi postigli 21 poen za redom. Ili je možda jače to da je Garoppolo bacio jedan TD i jedan INT, a moglo ih je biti i pet-šest samo da braniči Hawksa nisu ispuštali loptu kao da je namazana lubrikantom.

Ili je još luđe to da Wilson u prvih devet utakmica ima tek jedan bačeni INT, a onda drugi baci u "red zoni" u produžetku kad je utakmicu trebalo završiti? Ili je najluđe od svega drama oko field goalova i to kako su kickeri donosili i odnosili pobjedu i nadu svakoj momčadi.

Chase McLaughlin prošli tjedan nije imao pojma gdje i za koga radi i puca, a ovaj tjedan je prvo Ninersima donio produžetak udarcem s 47 yardi da bi onda promašio udarac za pobjedu u produžetku s 49 yardi, a konačno riješenje je za Seahawkse došlo preko Myersa s 42 yarda. Tako je jedna od utakmica sezone okončana s 27:24 za Seattle i nemamo više neporaženih ekipa u NFL-u.

Kad smo već kod FG-a i pobjeda i poraza, prošli tjedan smo otvorili drugu stalnu rubriku koja se bavi upravo time. Ovaj tjedan se sreća preko snapova, holdova i kickova osmjehnula, ne biste vjerovalo, Tennessee Titansima i Cleveland Brownsima. Titansi su blokirali field goal Kansas City Chiefsa za 35:32 pobjedu i kvarenje fešte povodom povratka Patricka Mahomesa. Mahomes se vratio s 446 yardi i 3 TD dodavanja, ali ni on nije svemoguć i ne može protiv (ne)sreće specijalnih timova.

Napokon se sreća osmjehnula i napaćenim Brownsima protiv kojih su Billsi promašili field goal i tako im prepustili siromašnu 19:16 pobjedu. Ove dvije ekipe posebno su zanimljive zbog narativa o rasporedima. Valja ih posebno pratiti da vidimo hoće li Brownse krenuti i je li startnih 6-2 Billsa bilo napuhano zbog slabijih protivnika.

Vrijeme je i za drugu rubriku, onu o ekipama koje muku muče (ili ne muče) bez svojih startnih quarterbackova. U nju već za stalno ubrajamo Coltse jer je Andrew Luck odradio predsezonu prije penzije, a novi stalni gosti do kraja sezone su postali Panthersi kojima će Cam Newton na operaciju i nema ga do sljedeće sezone.

Oboje se izgubili, a posebno je čudan poraz Coltsa koje cijelu sezonu hvalimo kako su ozbiljni i kako bi s Luckom bili favorit za Super Bowl, a onda izgube od Dolphinsa. Delfini iz Miamija su zaboravili gubiti otkad je na lopti "Fitzmagic" koji svake sezone ima taman par tjedana čarolije. Možda bi netko čovjeku trebao objasniti da se na Floridi tankira, a da nama za ove tekstove treba netko kome ćemo se rugati.

Srećom, bunar takvih ekipa nikad ne presuši, a prije nego se pozabavimo trash poslasticom između takve dvije njujorške ekipe treba reći da Steelersima sasvim fino ide, a da su prošlo sezonski NFC finalisti Ramsi i Saintsi zajedno upisali jako čudne poraze. Falconsi i Matt Ryan su baš na Saintsima našli žrtvu za drugu pobjedu i ispucavanje frustracija, a kuriozitetan podatak je da su Saintsi s Breesom na 2-2, a s Bridgewaterom na 5-0. Ramse ove sezone stalno nešto žulja pa, iako su nakon poraza od Steelersa i dalje na 5-4, svejedno to ne izgleda kako bi trebalo.

U nedjelju je u New Yorku na rasporedu bio pravi trash party. Nažalost (ili na sreću), nije to bio glazbene prirode pa da Velikom Jabukom odjekuju hitovi kasnih devedesetih i ranih nultih koji su potaknuti Matrix groznicom u Hrvatskoj i svijetu u dobro poznata imena prometnuli Vesnu Pisarović i svu silu žena bez prezimena tipa Vanna, Indira, Ella, Kasandra... Nije trash party bio ni filmske prirode pa da gledamo Stallonea, Arnolda, Segala, Snipesa i ostale velikane štemanja.

Ne, ove nedjelje smo svjedočili utakmici NY Giantsa i njihovih gradskih rivala "Jetskinsa" kako ih je prekrstio hrvatski NFL pionir, kolega Hrvoje Bulić. Ako vas je prošla jeza od same pomisli na to u što bi sličila ekipa hibrid Jetsa i Redskinsa ne bojte se, u Giantsima nema duhova niti linijaša s paranormalnim sposobnostima pa je Sam Darnold mogao u miru nabacati 230 yardi i jedan TD za kakvu-takvu pobjedu, jer svaka se piše. Eto ti kakav tjedan smo imali, čim su Patriotsi slobodni odmah kaos pa Ninersi i Saintsi gube, a Jetsi i Dolphinsi pobjeđuju.

Iz utrke za doigravanje polako možemo maknuti Lionse koji su dozvolili da Mitch Trubisky bar na jedan tjedan nije predmet sprdnje, a izvjesno otpadaju i Chargersi kao jako neugodno iznenađenje koji su do novog poraza došli protiv jako ugodnog iznenađenja Jona Grudena i njegovih Raidersa. NFC North pobjede su upisali Bearsi protiv već spomenutih Lionsa, Packersi opet "na silu" protiv već spomenutih Panthersa u prvoj snježnoj utakmici na Lambeau Fieldu i Vikingsi protiv još nespomenutih Cowboysa koji igraju u tako lošoj diviziji da su s Eaglesima jedini favoriti za pobjedu u NFC Eastu s neuvjerljivih 5-4.

Evo naših rekordera! Lamar "Action" Jackson još je jedan predstavnik gore spomenute trash kinoteke čisto zato što je ime dobio po filmu iz osamdesetih u kojem glavnu ulogu igra Carl Weathers. Nemate pojma tko je to? Možda vam bolje zvoni u glavi ime Apollo Creed ili onaj tamnoputi lik iz Predatora. Ma, uglavnom, shvatili ste na koga mislimo. E, da, baš Weathers glumi u novoj Star Wars seriji "The Mandalorian", a prva epizoda je baš od danas vani. Pogledajte, nećete požaliti.

No, malo sam zalutao. Gdje sam ono stao? Na Lamaru. Jackson je nabacao 223 yarda uz 3 TD dodavanja, a da mu je za to trebalo tek 17 bacanja, a stigao je i istrčati 65 yarda za jedan TD, i to kakav, od 47 yardi u komadu. Ravensi su unakazili Bengalse s 49 poena i na respektabilnom su 7-2 omjeru, dok Bengalsi gaze po svom te su na 0-9, a za Jacksona više ni nemamo nekih novih superlativa za kićenje. Samo ga gledajte i uživajte dok molite više sile da se čovjek ne ozlijedi jer je naprosto neponovljiv.

I tako smo malo po malo stigli do samog kraja, i naravno da smo prekršili obećanje s početka teksta gdje smo rekli više footballa, a manje šale i pošalice. Pa da budemo barem malo sebi dosljedni i ne prekršimo i drugo obećanje nećemo spomenuti onu jednu preostalu utakmicu u kojoj su Arizona Cardinalsi poraženi od Tampa Baya s 30:27. Do čitanja!

NFL, 10. tjedan:
San Francisco - Seattle 24:27
Tennessee - Kansas City 35:32
Tampa Bay - Arizona 30:27
Jets - Giants 34:27
New Orleans - Atlanta 9:26
Cleveland - Buffalo 19:16
Cincinnati - Baltimore 13:49
Chicago - Detroit 20:13
Indianapolis - Miami 12:16
Pittsburgh - LA Rams 17:12
Green Bay - Carolina 24:16
Dallas - Minnesota 24:28
Oakland - La Chargers 26:24

Rezultati by SofaScore

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!