Nogomet

Vlašić: "U Trnavi smo bili odlični i dominantni u svakom segmentu igre, ne sjećam se kada smo odigrali takvu utakmicu"

Branimir Korać • srijeda, 13.11.2019.
Vlašić: "U Trnavi smo bili odlični i dominantni u svakom segmentu igre, ne sjećam se kada smo odigrali takvu utakmicu"
Foto: Pixsell

Nikola Vlašić bit će važan adut hrvatske nogometne reprezentacije u kvalifikacijskom dvoboju protiv Slovačke koji je na rasporedu u subotu na Rujevici...

U Trnavi je bio sjajan, načeo je Slovake i briljirao, a sada je spreman za ponavljanje tog nastupa. Nikola Vlašić sigurno će i ovaj put biti važan Dalićev adut.

"Sve je u redu, spreman sam, nemam nikakvih problema. U Trnavi smo bili odlični i dominantni u svakom segmentu igre, ne sjećam se kada smo odigrali takvu utakmicu i to svaku minutu na svakom dijelu terena. Bila je to simultanka, nismo imali niti malo praznog hoda", ističe Vlašić za Sportske novosti.

Slovaci će se sigurno pripremiti za sličan nastup Hrvatske i u Rijeci.

"Svaka utakmica je nova priča, oni su vidjeli kako smo igrali i što smo radili te će sigurno biti spremni za to. Ovo je odlučujući susret i svi ćemo biti na sto posto, nadam se da možemo ponoviti taj nastup, a ako ne ponovimo, neka budemo barem na pola puta pa da bude 2:0. Tamo je doslovno svaki naš napad bio opasnost za gol, nisam još odigrao takvu utakmicu u kojoj vam se čini da je svaki napad šansa za pogodak, a da vam se čini da ne možeš nikako primiti pogodak."

Vlašić ne razmišlja o bodu, igrati na bod bilo bi preriskantno.

"Treba ići s mislima o pobjedi. Ako planiraš ići na bod, uvijek ti se može dogoditi zalutali metak. Tamo se možda nekome činilo da smo se ispromašivali i da primljeni gol može sve okrenuti, no mi to nismo osjetili. Osjetili smo da je samo pitanje kada ćemo ga zabiti, a zabili smo u 45. minuti. I da je bilo 0:0 na odmoru, zabili bi ga u drugom dijelu, ne bi bilo panike jer smo bili na vrhunskoj razini."

U reprezentaciji je došlo do promjena nakon Svjetskog prvenstva i nova garda predvođena Vlašićem igra sve važniju ulogu.

"Od prvog dana sam se dobro osjećao, ali razmišljao sam što kada počnem igrati, hoću li biti važniji. Međutim svi smo ovdje isti i mi mlađi i oni stariji, respektiraju jedni druge. Atmosfera je savršena i mladi igrači se ovdje osjećaju ugodno. Debitirao sam protiv Grčke u pobjedi 4:1, ali iako sam od tada zabio i neke važne golove, osjećam se kao tada. Ako trebaš napraviti bandažu, uvijek ćeš pustiti starijega da to riješi, ali ako si već na stolu nikada ti stariji neće reći da se makneš da dođu oni na red. Ne znam kako je bilo prije, ali sada je tako."

Na Rujevici je već igrao s Hajduk te u dresu mlade reprezentacije.

"To je bila šampionska Rijeka i bilo je jako teško protiv nje igrati. A s reprezentacijom sam igrao protiv Španjolske, tada je Kolinger rano zaradio isključenje i izašao sam van već u 25. minuti. Nije bilo izbora jer su naprijed bili Halilović, Kovačić i Pjaca. Bilo je tada jako klizavo, razgovarao sam s Oršićem i Petkovićem koji su za vikend igrali i kažu da je travnjak sada odličan."

U veznom redu je velika gužva, a Vlašić uživa igrati s ovim igračima.

"Iza su Modrić i Brozović koji su klase, ali tko god igra, Rakitić, Kovačić, Pašalić, Badelj, to su redom top igračine i gušt mi je igrati s njima. Čast mi je što sam u ekipi s toliko igrača koji su prošli toliko toga puno i u najvećim klubovima."

FOTO: Igor Šoban/PIXSELL

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!