Košarka

Premijerka Power Rankings tjedan sedmi: Sve je isto k'o i lani

Matej Kačan • četvrtak, 14.11.2019.
Premijerka Power Rankings tjedan sedmi: Sve je isto k'o i lani
Foto: Pixsell

Dio kola, točnije utakmicu Cibona - Hermes smo odradili zadnji put, a u ostatku lige nije bilo nekih pretjeranih promjena te su pozicije više ili manje čvrste. Nismo imali puno materijala za mudrovati, bit će kratko i slatko...

Vrhuška

1. Cibona (1.)

Pobjeda nad Hermesom pokrivena je u prošlom izdanju, nema razloga dirati Cibonu.

2. Zadar (2.)

Zadrani i dalje ne izgledaju dobro, ali pobjede se pišu ma kakve god one bile. Protiv Šibenke se to izvuklo na jedvite jade, ali nitko još nije zaslužio da ga se smatra dostojnim izazivačem vodećeg dvojca.

3. Gorica (3.)

Najbolji kandidat za status izazivača je Gorica koja nakon prvog kola odbija izgubiti. Gorica cementira treće mjesto i netko će se trebati dobrano potruditi da svrgne igrače Josipa Sesara. Zabok je došao u Veliku Goricu u teškoj situaciji i kažu da je ranjeni vuk najopasniji, ali Gorica je s autoritetom zgazila svaku sumnju u kvalitetu i uigranost ove ekipe.

Sredina

4. Split (4.)

Vrijednosnice mogu biti zafrknuta ekipa kad to hoće, ali je Split odigrao valjda najbolju utakmicu ove sezone i autoritativno zgazio osječke mladiće. Stotka na kontu i 27 poena razlike su popravili dojam, a ono što je najvažnije jest druga pobjeda u nizu nakon dva poraza.

5. Šibenka (5.)

Titula ekipe s najvišim rankingom koja je upisala poraz u ovom kolu pripada Ediju Dželaliji i njegovim momcima. Pobjeda nad Zadrom bila bi ogroman skalp, a možda bi to bilo i dovoljno za preskočiti Split. Ovako Šibenka upisuje častan poraz, a olakotna okolnost je naravno dobar dojam protiv jačeg Zadra i jak protivnik.

6. Sonik Puntamika (7.)

Sonik upisuje drugu pobjedu za redom i raste na našoj ljestvici ubrzanim tempom. Puno smo očekivali od zadarske momčadi na početku, ali malo nas je potresao loš početak. Ipak, izgleda da Zadrani počinju opravdavati povjerenje koje im je ukazano. Sonik je sjajnom posljednjom četvrtinom zgazio Škrljevo koje se taman počelo podizati i tako je pokazao da može biti važan faktor u borbi za osmo mjesto i doigravanje, pogotovo jer je nakon prvih pet-šest ekipa konkurencija dosta razvodnjena i izjednačena.

"Nit' smrde, nit' mirišu međukategorija

7. Alkar (8.)

Upisana je pobjeda, ali nećemo se lagati i govoriti da nešto takvo protiv Dubrave kod kuće nismo očekivali. Alkar nastavlja s poučkom od zadnji put, pobjeđuje što mora i čvrsto se mota po sredini lige. S obzirom na financijske nedaće, više ni ne očekujemo i ovo je sasvim dobro.

8. Vrijednosnice Osijek (6.)

Može se očekivati, pa čak i opravdati poraz na Gripama od Splita, ali je dojam bio slab, jako slab. Tek 73 poena uz grozomornu treću četvrtinu nije dobro, a nisu dobra niti dva poraza u nizu. Utakmica kod kuće sa Zabokom bit će ključna za popravljanje dojma.

9. Škrljevo (9.)

Taman smo pohvalili Škrljevo za podizanje u formi, a onda igrači u zelenom dođu u Zadar i Sonik ih spraši. Možda je Sonik klasa iznad i zasad izgleda tako, ali od Škrljeva bi očekivali da ponekad dobije negdje gdje je to i zahtjevnije, barem da se iskupi za očajan start u sezonu.

10. Zabok (10.)

O problemima u Zaboku smo pričali u prošlim izdanjima i nema smisla šamarati mrtvog magarca. Susret Zaboka i Gorice bi prije sezone i nakon prvih nekoliko kola okarakterizirali kao susret dvije intrigantne ekipe koje bi mogle zapapriti mnogima, a na kraju ispadne gaženje i susret dvije ekipe u potpuno oprečnim stanjima.

Fenjeraši

11. Dubrava (11.)

Ništa novog, u Sinju su pali i jači. Očajna druga dionica pokopala je Dubravu i nećemo ih dirati. Neprovjerene informacije kažu da se parketi u Furniru ne prodaju baš najbolje. Možda krene bolje ako se pruži otpor Šibenki i pobijedi u gradskom derbiju protiv Hermesa.

12. Hermes Analitica (12.)

Hermes ostaje zadnji jer smo utakmicu s Cibonom odradili zadnji put. Neće biti ništa lakše ni u sljedećem kolu u gostima kod Zadra, a onda 23. studenog imamo veliki derbi Hermes - Dubrava.

Prošla izdanja Rankingsa:

Prvi tjedan

Drugi tjedan

Treći tjedan

Četvrti tjedan

Peti tjedan

Šesti tjedan

FOTO: Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11DepoLink Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!