Zimski sportovi

Sisak domaćin olimpijskih pretkvalifikacija u hokeju na ledu

Sportnet, Mihaela Bradovski • četvrtak, 14.11.2019.
Sisak domaćin olimpijskih pretkvalifikacija u hokeju na ledu
Foto: FaH

Hrvatski hokejaši u Sisku će nastupiti na turniru olimpijskih pretkvalifikacija. Bugarska i Turska ne bi trebali predstavljati veliki problem, a za prvo mjesto borit će se sa Srbijom...

Sisak će od 13. do 15. prosinca ove godine prvi put biti domaćin olimpijskih pretkvalifikacija u hokeju na ledu. Ledena dvorana Zibel zadovoljava sve uvjete za domaćinstvo jednog ovako značajnog sportskog događaja što je potvrdila i Međunarodna federacija hokeja na ledu koja je odobrila organizaciju pretkvalifikacijskog turnira u hokeju na ledu u Sisku za Zimske olimpijske igre koje će se održati u Pekingu 2022. godine.

"Ovo je prvi put da je Sisak, ali i neki europski grad sporta, domaćin olimpijskih pretkvalifikacija u hokeju na ledu. Zahvaljujem Hrvatskom savezu hokeja na ledu koji je pred Međunarodnom federacijom prezentirao ideju o kojoj smo predsjednik Saveza Nikola Švigir i ja razgovarali prije šest mjeseci da je Sisak spreman i voljan biti domaćin ovakvog natjecanja ne samo zbog toga da se Ledena dvorana prezentira široj javnosti nego i zato što Siščani vole hokej. Vjerujem da će i zagrebačka publika doći u Sisak po mogućnosti putem Hrvatskih željeznica koje će ponovno biti partner u ovom događanju i omogućiti prijevoz željeznicom u pola cijene. Pozivam sve da dođu podržati hrvatsku reprezentaciju, ali i da sportski podrže i ostale reprezentacije jer svima nam je cilj gledati dobar hokej u Sisku", rekla je gradonačelnica Kristina Ikić Baniček na konferenciji za medije koja je danas održana u Sisku, a na kojoj je najavljen ovaj sportski događaj. Naime, pretkvalifikacijske utakmice igrat će se u Sisku od 13. do 15. prosinca 2019. godine, a u Ledenoj dvorani igrat će grupa M u kojoj su reprezentacije Bugarske, Turske, Srbije i Hrvatske.

Predsjednik HSHL-a Nikola Švigir naglasio je kako su planovi saveza da se u Sisku igraju i druge utakmice ostalih hokejaških selekcija.

"Želimo da i ostale selekcije u proljeće u tijeku svojih priprema igraju ovdje svoje utakmice što će biti daljnji poticaj razvoju hokeja u Sisku i priljevu mlađih uzrasta u škole hokeja, jer bez pomlatka nema ni seniorskog hokeja kojemu ipak svi težimo. Sisak je, uz Zagreb, kolijevka hokeja, i vjerujem da će Ledena dvorana od 13. do 15. prosinca biti ispunjena do posljednjeg mjesta", rekao je Švigir.

Voditelj Odbora za reprezentacije Bruno Bregant istaknuo je kako će Ledena dvorana Zibel, zbog svih potrebnih uvjeta, i u budućnosti biti baza za odigravanje utakmica svih hokejaških selekcija. Pripreme reprezentacije, najavio je Bregant, počinju 8. prosinca u Zagrebu, u Sisak reprezentativci dolaze 12. prosinca kada će reprezentacija održati jedan otvoreni trening za građanstvo.

"Na turniru nas očekuje prvo utakmica s Bugarskom pa Turskom koje treba pobijediti te je u nedjelju odlučujuća utakmica protiv Srbije. Pobjednik turnira nastavit će dalje natjecanje i mislim da ćemo uz pomoć sisačke publike to ostvariti. Na širi popis igrača svakako moramo staviti i igrača iz Siska Tomislava Ličinu", rekao je Bregant.

Trener seniorske reprezentacije Igor Jačmenjak istaknuo je kako su igrači reprezentacije pozitivno reagirali što će se utakmice igrati u Sisku, a kapetan Marko Tadić pozvao je sve navijače i ljubitelje hokeja da dođu podržati reprezentaciju, prvenstveno u nedjelju u odlučujućoj utakmici protiv Srbije.

Ulaznice se već mogu kupiti na blagajnama ŠRC-a na Gradskom bazenu i u Ledenoj dvorani Zibel. Dnevna ulaznica vrijedi za dvije utakmice tog dana i cijena je 10,00 kn, a paket ulaznica vrijedi za gledanje svih utakmica i cijena je 20,00 kn. Za djecu do 15 godina ulaz je besplatan. Organizatori ovog značajnog sportskog događaja, u godini kada Sisak nosi titulu Europskog grada sporta, su Hrvatski savez hokeja na ledu, Grad Sisak i ŠRC Sisak.

Raspored utakmica u Ledenoj dvorani Zibel
13.12.2019. Srbija – Turska u 15:00 sati, Bugarska – Hrvatska u 19:00 sati
14.12.2019. Srbija – Bugarska u 15:00 sati, Hrvatska – Turska u 19:00 sati
15.12.2019. Turska – Bugarska u 13:00 sati, Hrvatska – Srbija u 17:00 sati

Text/Foto: sisak.hr

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!