Nogomet

Kosovo nije izdržalo, Češka ipak do drugog mjesta, Englezi pregazili Crnu Goru

Petar Jenjić • četvrtak, 14.11.2019.
Kosovo nije izdržalo, Češka ipak do drugog mjesta, Englezi pregazili Crnu Goru
Foto: EPA

Nije nedostajalo uzbuđenja u pretposljednjem kolu kvalifikacija za Europsko prvenstvo. Engleska je pregazila Crnu Goru, dok je Češka preokretom protiv Kosova potvrdila drugu poziciju. Srbija je svladala Luksemburg, no nije dočekala kiks Portugala koji je slavio protiv Latvije uz hat-trick Cristiana Ronalda...

Skupina A

Do nove uvjerljive pobjede stigla je Engleska koja je potopila Crnu Goru te potvrdila vrh skupine, dok se prava drama odvijala u Češkoj koja je preokrenula protiv Kosova te stigla na nedostižna četiri boda prednosti kolo prije kraja.

Engleska - Crna Gora 7:0

Sve je krenulo u 11. minuti kada je Alex Oxlade-Chamberlain na dodavanje Benjamina Chilwella najbolje reagirao nakon slabe reakcije Riste Radunovića te pogodio suprotni kut. Osam minuta kasnije Chilwell ubacuje, a Harry Kane našao se sam i lakoćom pogodio.

Igrač Tottenhama ponovno se u strijelce upisao u 24. minuti, a Chilwell upisao hat-trick u asistencijama. Nakon pola sata igre Maguieru je zicer obranio crnogorski vratar, a odbijanac pospremio Marcus Rashford.

Hat-trick u pogocima Harry Kane kompletirao je u 37. minuti kada se ponovno našao sam u kaznenom prostoru. Malo su posustali englezi u nastavku, ali isto su postigli još dva gola. Nakon autogola u 66., četiri minute kasnije poentirao je Tammy Abraham.

Češka - Kosovo 2:1

Sve je izgledalo dobro za Kosovo nakon točno 50 minuta igre kada je Atdhe Nuhiu poentirao za vodstvo, međutim, nešto se pitalo i Čehe.

U 71. minuti izjednačenje domaćinu donio je Alex Kral, a vrijedna tri boda Ondrej Celustka osam minuta kasnije.

Rezultati by SofaScore

Skupina B

Srbija je tražila pobjedu protiv Luksemburga i kiks Portugala protiv Litve. Iako se prvo dogodilo, drugo ipak nije. Portugal je slavio protiv Litve te ostao na bodu prednosti ispred Orlova.

Srbija - Luksemburg 3:2

Srbija je povela u 11. minuti nakon što je Tadić ubacio s desne strane, a Aleksandar Mitrović pobjegao čuvaru i glavom skrenuo loptu u mrežu.

U završnici prvog poluvremena Mitrović je postigao i drugi gol. Ovoga puta pucao je malo van kaznenog prostora, lopta je od jednog protivničkog igrača malo promijenila smjer te prošla pokraj vratara.

Smanjio je Luksembrug u 54. minuti preko Gersona Rodriguesa, da bi u 70. minuti treći pogodak Srbiji donio Nemanja Radonjić. Gosti se ne predaju pa tako preko Turpela smanjuju zaostatak pet minuta kasnije.

Portugal - Litva 6:0

Već nakon šest minuta Portugal je stigao do vodstva, a iz kaznenog udarca poentirao je Cristiano Ronaldo. Sjajni Portugalac podebljao je prednost u 22. minuti sjajnim udarcem s ruba kaznenog prostora.

Bio je to rezultat kojim se otišlo na poluvrijeme, a Portugalci su svoju kvalitetu potvrdili u nastavku novim pogocima. Pizzi je povećao vodstvo u 52. minuti, a četiri minute kasnije pogodio je i Paciencia.

U strijelce se zatim upisao i Bernardo Silva, da bi do hat-tricka stigao Cristiano Ronaldo u 65. minuti.

Rezultati by SofaScore

Skupina H

Turska - Island 0:0

Današnjim remijem sve je postalo jasno. Turska i Francuska zauzet prva dva mjesta jer je Island ostao na četiri boda zaostatka na trećoj poziciji.

Albanija - Andora 2:2

Francuska - Moldavija 2:1

Moldavci su šokirali domaćina u devetoj minuti, i to nakon što se Lenglet previše zaigrao s loptom pred vlastitim kaznenim prostorom. Iskoristio je to Vadim Rata te pospremio loptu u mrežu.

Prednost Moldavaca trajala je do 35. minute. Ubacio je tada Antoine Griezmann iz slobodnog udarca, gostujući vratar nije uspio otkloniti opasnost, a "otpadak" u mrežu skreće Raphael Varane.

Ipak, do teško izborene pobjede Francuzi su stigli u 79. minuti, a pogodio je Olivier Giroud

Rezultati by SofaScore

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!