Košarka

Carmelo Anthony pronašao klub, Blazersi ga uzimaju na negarantirani ugovor

Branimir Korać • petak, 15.11.2019.
Carmelo Anthony pronašao klub, Blazersi ga uzimaju na negarantirani ugovor
Foto: EPA

Carmelo Anthony napokon je pronašao klub. višemjesečna potraga okončana je dogovorom s Portland Trail Blazersima...

Portland Trail Blazersi i Carmelo Anthony pronašli su zajednički interes i postigli dogovor o suradnji koja ne nosi sa sobom neki veliki rizik. Ključ je u negarantiranom ugovoru, Blazersi se mogu lako riješiti Anthonyja ako stvari ne budu funkcionirale.

Teško je za očekivati da je Anthony u nekoj bajnoj formi, ali s obzirom na probleme Blazersa s ozljedama i šutom van bekovske pozicije, kroz kraće vrijeme ova suradnja možda se i isplati.

Uoči konačnog dogovora, čelnici Blazersa kontaktirali su Damiana Lillarda koji je u ime svlačionice dao zeleno svjetlo za dolazak Carmela.

S igračke strane Anthony se sigurno može dovesti u stanje da bude od velike koristi, no ključno će biti to kako će prihvatiti ulogu u kojoj nije sve usmjereno prema njemu. Hijerarhija u Portlandu je ponešto drugačija i već postavljena, zna se tko su gazde momčadi i Anthony će se morati tome prilagoditi.

Inače, Portland je dosta loše otvorio sezonu i na omjeru je 4-8. S obzirom na probleme s izostancima, očekivalo se da će se ići na dovođenje nekog igrača koji može odmah pomoći, ali u fazi obrane koja je kritična, no na kraju se išlo ipak na Anthonyja od kojeg nema previše koristi tamo gdje "curi".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!