Košarka

Jovanović: "Cedevita Olimpija je momčad koja godinama želi sam vrh ABA lige, tako je i ove sezone"

Marjan Kreševac • petak, 15.11.2019.
Jovanović: "Cedevita Olimpija je momčad koja godinama želi sam vrh ABA lige, tako je i ove sezone"
Foto: FaH

Ovu subotu igraju se susreti za prvo mjesto u ABA ligi, drugoplasirana Cedevita Olimpija dočekuje trećeplasirani FMP u Areni Stožice, a trenutačno prvoplasirana Budućnost ide u goste kod Igokee...

Cedevita Olimpija u posljednjim susretima u Eurokupu pokazala je da se diže u formi i to može biti dodatni znak za uzbunu u redovima FMP-a koji dolazi u subotu u Arenu Stožice s namjerom da ostvari pobjedu i eventualnim kiksom Budućnosti u Laktašima zasjedne na prvo mjesto poretka. FMP je jedina od trenutačno prve tri momčadi koja ne "gura" Europu i koncentracija je isključivo na ABA ligi.

"Gostujemo kod momčadi koja je u fenomenalnoj formi, a pobjede protiv Darušafake, Primorske i Uniksa to potvrđuju. Cedevita Olimpija je momčad koja godinama želi sam vrh ABA lige, sigurno da je to slučaj i ove sezone. Sastavili su odličnu momčad, prepunu iskusnih igrača s trenerom koji je dugo u sustavu i koji ih odlično vodi", razmišljanja su trenera FMP-a Vladimira Jovanovića prije susreta u Ljubljani.

"Mi poslije dobrog početka sezone želimo nastaviti prije svega s dobrim igrama. Iako smo imali manjih problema s ozljedama očekujem da pokažemo talent i budemo ravnopravan protivnik. Znamo što je sve potrebno napraviti na terenu da bi tako i bilo i vjerujem da ćemo dati svoj maksimum u ovom trenutku", zaključio je Jovanović, a Ilija Đoković, igrač FMP-a je dodao: "Očekuje nas vrlo težak susret protiv Cedevite Olimpije, pogotovo zato što su u posljednje vrijeme podigli formu, što pokazuju posljednje dvije utakmice u Europi. Sigurno nećemo ići s bijelom zastavom. Treniramo dobro i mislim da ako budemo na nivou prošlih utakmica možemo doći do još dva važna boda."

Iako su u dobrom tonusu u posljednje vrijeme niti u Cedeviti Olimpiji ne očekuju lagan posao, naprotiv trener Slaven Rimac upozorava da je ispred njegove momčadi jedan težak ispit: "Gledajući strogo na učinak po kojem FMP ima pet pobjeda i samo jedan poraz ove sezone u ABA ligi ispred nas je jako zahtjevna utakmica, zato u susret s beogradskom momčadi moramo ući agresivno i motivirano sa željom da se dokažemo."

"Naši protivnici su dosta mladi u rosteru, samim time izrazito trkački moćni na terenu, igraju zajedno gotovo tri godine i dobro se poznaju što je još jedan plus na njihovoj strani. Na klupi FMP ima dobrog trenera kojega izrazito poštujem. Za nas je subota prilika da nastavimo s dobrim igrama, a ako želimo upisati pobjedu igra će morati biti na nivou onih posljednjih iz Eurokupa", zaključio je svoje viđenje predstojećeg susreta Rimac.

Trenutačni lider Budućnost gostuje u Laktašima kod Igokee, strogo gledajući trenutačni odnos snaga na tablici i formu koju obje momčadi pokazuju u posljednje vrijeme trebalo bi očekivati dva lagana boda na kontu Budućnosti i učvršćenje prve pozicije u ligi, međutim trener Budućnosti Petar Mijović ne misli tako ni blizu, posebno uzevši u obzir činjenicu da se momčad Igokee u posljednjih tjedan dana dosta pojačala.

"Igokea je ekipa koja zaslužuje sav respekt i ekipa koja je značajno bolja nego što to pokazuje njihov položaj na tablici. Ovaj tjedan su doveli dva izuzetno značajna igrača, Wright koji je proveo određeni period u ABA Ligi i bio jedan od najdominantnijih stranaca koji su u nju ikad došli i Gagić, igrač s toliko iskustva u ABA Ligi. Ta dva dolaska nam predstavljaju određeni problem jer se Igokea nije pojavljivala u tom sastavu tako da će biti dosta stvari na koje ćemo se morati adaptirati tijekom same utakmice."

No Mijović ima recept kako doći do dva vrlo važna boda u Laktašima: "S druge strane, ako oscilacije smanjimo na najmanju moguću mjeru, prvenstveno u fazi obrane pokažemo dovoljnu razinu agresivnosti i fokusa mislim da možemo doći u situaciju da se iz Laktaša vratimo s pobjedom."

Trener Igokee Dragan Bajić svjestan je da je pred njegovom momčadi jako težak susret, ali nada se da uz kvalitetan pristup i nadasve veliki voljni moment njegova momčad može iznenaditi: "Nadam se da će momčad izaći jača nakon teškog poraza u Beogradu, napravili smo analizu, pogledali se u oči i pokušati ćemo ispraviti, prije svega pristup utakmici."

Za protivnike Bajić ima samo riječi hvale: "Budućnost je jako kvalitetna, dobro posložena momčad koja je u dobroj formi. Baziraju svoju igru na piku, imaju širinu, jako dobre šutere i na to moramo obratiti pažnju. Tako da ćemo, nadam se, izaći na teren, maksimalno koncentrirani nastojeći ispuniti sve zahtjeve. Nadam se velikom broju navijača uz čiju ćemo podršku, pokušati iznenaditi favoriziranog protivnika."

ABA liga

1Crvena zvezda 224+433
2Partizan 206+457
3Budućnost VOLI 197+204
4Mega Basket 1610+106
5Cedevita Olimpija 1610+51
6Zadar 1412+42
7Igokea 1313-77
8Studentski centar 1115-35
9Split 1115-105
10Borac Čačak 1016-117
11FMP 1016-163
12Cibona 917-156
13Mornar Barsko zlato 620-326
14Krka 521-314

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaABA liga
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!