Nogomet

Hamšik i Hapal ne strahuju od kiše, izbornik poručuje: "Kiša me ne brine, više me brine jak vjetar"

Branimir Korać • petak, 15.11.2019.
Hamšik i Hapal ne strahuju od kiše, izbornik poručuje: "Kiša me ne brine, više me brine jak vjetar"
Foto: FaH

Izbornik Pavel Hapal i Marek Hamšik spremni su za dvoboj protiv Hrvatske, ne brinu ih vremenske (ne)prilike, kiša nije problem, možda malo tek vjetar...

Hrvatska će pokušati nastaviti ogromnu seriju neporaženosti kod kuće u kvalifikacijama. 26 posbjeda i osam remija dosadašnji je omjer.

"Nisam znao da Hrvatska nikada nije kod kuće izgubila kvalifikacijsku utakmicu, reći ću to svojim igračima.", istaknuo je Hapal.

Marek Hamšik cijeni Hrvatska i smatra kako je Slovačka kod kuće igrala možda malo preotvoreno.

"Hrvatska ima dobre igrače koji su znali iskoristiti naše pogreške u Trnavi dok mi svoje prilike nismo iskoristili. Možda smo igrali i malo preotvoreno. Što se tiče terena, on je dobar za igru, a svejednom nam je hoće li biti kiša ili suho, mi ćemo igrati na svom maksimumu."

Vremenom se ne zamara niti Hapal koji dodaje da Slovačka nije imala idealne uvjete niti u svojoj sadašnjoj trening bazi u Šamorimu.

"Uopće ne razmišljam o vremenu. Imali smo dosta loše vrijeme i kišu tijekom priprema u Šamorimu što nam sada može biti od pomoći. Kiša me ne brine, više me brine jak vjetar."

Hamšik dodaje kako se vjetar ne osjeti toliko na travnjaku.

"Osjetili smo ga u zrakoplovu kada smo dodali, ali na travnjaku se toliko ne osjeti jer tribine stvaraju djelomično zaštitu."

Hapal poručuje kako će ovaj put Slovačka igrati pametnije i mirnije.

"Bili smo i tada vrlo motivirano, ovaj put drugačije ćemo se postaviti i pripremiti za ovu utakmicu. Imao sam dosta utakmica u kojima nisam bio favorit pa je završilo dobro. Nećemo se pripremati samo za napad, igra se dovoljno duho, važno je ne primiti gol i jedan zabiti, tako ćemo se postaviti."

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!