Rukomet

Červar: "Arena nikad neće biti rukometni dom, naš dom je Ledena ili Dvojka"

Branimir Korać • subota, 16.11.2019.
Červar: "Arena nikad neće biti rukometni dom, naš dom je Ledena ili Dvojka"
Foto: Pixsell

PPD Zagreb je u teškoj situaciji, s dosta rupa u rosteru, potpuno bez samopouzdanja, a Lino Červar poziva na rad i odlazak iz Arene...

Lino Červar svjestan je kako Zagreb ne izgleda dobro, kako ima dosta problema i da se neke stvari trebaju mijenjati. Jedan od poteza svakako bi bio odlazak iz Arene.

"Tu sam temu odavno potegnuo, ali od Arene se iz nekog razloga i dalje ne odustaje. Ona nikad neće biti rukometni dom, naš dom je Ledena ili Dvojka. Nisu govorili istinu kada su rekli da su izgradili pet dvorana za rukomet u Hrvatskoj jer niti Split, niti Poreč, niti ostali gradovi nemaju rukometnu dvoranu. Mi smo sport beskućnik i postoje ljudi koji bi se trebali time pozabaviti", kaže Červar za 24sata.

Červar nije impresioniran izjavama Veselina Vujovića koji otvoreno tvrdi i priznaje da Zagreb nema kvalitetu.

"Ovo je loše, ali uvijek se može popraviti i to jedino radom. Neću nikome soliti pamet, ali nije dobro reći kako bi promijenio 12 od 16 igrača, osim toga dosta je tu reprezentativaca jedne od najboljih reprezentacija svijeta, Tako se dečkima ruši samopouzdanje i moral."

Červar je pristalica proizvodnje igrača, a ne dovođenja stranaca za mali novac.

"Hrvatska ima talente, ali od njih treba stvoriti igrače. Treba paziti na njihovo školovanje, odgoj. Tako radilo i kada je Duvnjak dolazio, naravno svi bi 12 Duvnjaka, ali njih treba odgojiti i stvoriti."

Zagreb ima problem s desnim vanjskim, a Červar smatra kako bi bilo pogrešno sada se krpati tu strancem.

"Dovedemo li sada stranca, to je samo instant rješenje koje ne vodi nikuda. Pogledajte Šarca kako dobro igra u Celju, Kuduza u Dinamu. Skandinavci su dobar primjer. Pogledajte tko je njima u momčadima, nema baš stranaca. To je taj skandinavski model koji nas mora voditi. S druge strane Poljske više nema, a sve zbog Kielcea koji kupuje samo strance, a ne daje domaćim igračima prostora i sve zbog užitka jedne osobe."

FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Jura Zeleni16.11.2019. u 15:15
    Tako je - Dom sportova je rukometni dom, a tvoj dom Lino je - starački dom. Vrijeme je ... Upropastit ćeš nam još jedan turnir, to svi znamo... Čeka nas još jedno peto ili sedmo mjesto. Daj odi i daj šansu mlađima i boljima.
    Jura Zeleni