Nogomet

Kutak za kladioničare: Wales ide po pobjedu kod Azerbajdžana, Veszprem će se lako obračunati s Meškovom

Jan Šneler • subota, 16.11.2019.
Kutak za kladioničare: Wales ide po pobjedu kod Azerbajdžana, Veszprem će se lako obračunati s Meškovom
Foto: EPA

Od današnje ponude odabrali smo po dva nogometna i jedan rukometni par. S obzirom na to da su u tijeku kvalifikacije za Europsko prvenstvo u nogometu, odabrali smo oglede Azerbajdžana i Walesa te Austrije i Sjeverne Makedonije. U rukometu na rasporedu je EHF Liga prvaka, a odlučili smo se za ogled Veszprema i Meškov Bresta...

Azerbajdžan - Wales

Nastavljaju se uzbuđenja u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo, a jučer je jedna utakmica donijela puno veselja velškom sastavu. Švedska je pobjedom protiv Rumunjske osigurala Walesu barem mjesto u play-offu. To jasno ništa ne garantira, ali barem izabranici Ryana Giggsa imaju rezervnu varijantu.

Također, ništa manje važna nije niti činjenica da se Wales može direktno kvalificirati ako u sljedeća dva susreta pobijedi Azerbajdžan u gostima i Mađarsku u Cardiffu. To nije nimalo nemoguće i sigurno da će Velšani puno lakše ići na pobjedu kada znaju da imaju sigurno zaleđe.

Azerbajdžan je izgubio sve šanse, jedini bod koji je osvojio bio je u Bakuu protiv Hrvatske i danas objektivno neće imati motiva kao Wales.

Prognoza: Pobjeda Walesa

Koeficijenti (Supersport): Azerbajdžan @8.20, neriješeno @4.30, Wales @1.55

Veszprem - Meškov Brest

Susret osmog kola EHF Lige prvaka u kojem bi mađarski Veszprem trebao doći do pete pobjede. Mađarski sastav prilično je uvjerljiv što se tiče domaćih susreta pa tako prosječno postiže 34 pogotka. Jedini put da su otišli ispod današnje margine je bilo protiv vodećeg Kiela (31:37).

S druge strane, Meškov nema velikih šansi za prolaz skupine, trenutno zaostaju šest bodova za šestoplasiranim Portom i objektivno kvalitetom i pripadaju na začelje. Mađarima će u gustoj konkurenciji svaki bod biti bitan (od drugog do šestog mjesta razlika jedan bod) i zato treba očekivati rastrčani i raspoloženi Veszprem te prelazak margine.

Prognoza: Veszprem daje više od 33.5 golova

Koeficijenti (Supersport): Više od 33.5 @1.85, Manje od 33.5 @1.85

Austrija - Sjeverna Makedonija

U ovoj skupini situacija je prilično čista, barem što se tiče prve dvije momčadi koje će direktno otići na Europsko prvenstvo. Poljska je već osigurala plasman, a Austriju dijeli samo jedan korak. Ako danas Austrijanci ne potvrde prolaz, to će gotovo sigurno napraviti u Latviji gdje gostuju u sklopu 10. kola.

Makedonci imaju rezervnu varijantu u obliku dodatnih kvalifikacija, ali još uvijek postoji mogućnost da se direktno kvalificiraju. Šanse za to su prilično male, no dok postoje, sigurno da se neće predavati. Jasno, bodovi nisu beznačajni niti za kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo koje počinju sljedeće godine.

Očekujemo otvorenu utakmicu, punu nadigravanja i objektivno pobjedu Austrije. Prvi susret u Skopju završio je pobjedom Austrije 4:1. Sličan ishod očekujemo i danas.

Prognoza: Više od 2.5 golova

Koeficijenti (Supersport): Više od 2.5 golova @1.65, Manje od 2.5 golova @2.10

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!