Nogomet

Škoti na Cipru prekinuli niz poraza

Matej Kačan • subota, 16.11.2019.
Škoti na Cipru prekinuli niz poraza
Foto: EPA

U najranijem terminu subotnjeg dijela kvalifikacija za Euro 2020. Škotska je u Nikoziji pobijedila domaćina Cipar s 2:1 u susretu za prestiž...

Kvalifikacije u skupini I su riješene, zna se da Belgija i Rusija idu na Euro, a tek imaju međusobno odlučiti o prvom mjestu u grupi. Zato je susret Cipra i Škotske u subotnjoj matineji u 15 sati igran tek za prestiž.

Pobjedu u Nikoziji su ostvarili gosti koji su tako preskočili Cipar na trećem mjestu ljestvice sa svojom četvrtom pobjedom, a Škoti mogu biti zadovoljni s tri boda jer su Ciprani imali dobre šanse.

Prvu takvu u šestoj minuti nije iskoristio Efrem koji s nekih 16 metara gađa gredu. S iste udaljenosti je na drugoj strani precizan Ryan Christie koji u 12. minuti zabija ljepoticu od pogotka za 0:1.

Škote spašava David Marshall u 26. minuti nakon pokušaja Sotirioua, a na drugoj strani četiri minute kasnije i McKenna ne koristi priliku za udvostručenje vodstva.

U drugom poluvremenu su Ciprani brzinski stigli do poravnanja, već u 47. minuti 1:1 postavlja Efrem. Nije slavlje domaćina dugo trajalo jer već u 53. minuti John Mcginn vraća Škote u vodstvo nakon sjajne momčadske akcije.

Do kraja su Ciprani zagospodarili terenom u potrazi za novi izjednačenjem, ali vrijedi tek izdvojiti promašaj Ioannisa Kostija te pad Sotirioua u kaznenom prostoru Škota koji nije bio dovoljno uvjerljiv da bi Harald Lechner pokazao na bijelu točku.

Škoti su tako prekinuli neugodan niz od četiri poraza, a svoje kvalifikacije će završiti protiv Kazahstana kod kuće 19. studenog. Na isti dan će svoje putovanje okončati i Cipar u gostima kod Belgije.

Cyprus - Scotland Rezultati uživo

Kvalifikacije za Euro 2020., skupina I:
Cipar - Škotska 1:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!