Tenis

Sjajni Tsitsipas potpuno zasluženo preko Federera u londonsko finale

Matej Kačan • subota, 16.11.2019.
Sjajni Tsitsipas potpuno zasluženo preko Federera u londonsko finale
Foto: EPA

Stefanos Tsitsipas će nakon subotnjeg meča imati što za pričati svojim unucima. Grčki tenisač je ušao u svoje prvo finale Masters završnice, a do finala je došao preko jednog od najvećih, Rogera Federera i to s 2:0 u setovima...

Grčki tenisač Stefanos Tsitsipas ostvario je veliki uspjeh plasmanom u finale ATP završnice u Londonu. Nakon sat i pol tenisa Grk s 2:0 je u polufinalu bio bolji od trećeg igrača svijeta, legendarnog Švicarca Rogera Federera. Tako u finalu nećemo gledati niti jednog člana "velike trojke" pošto su Novak Đoković i Rafael Nadal ispali u skupinama.

U prvom setu Federer je imao čak sedam šansi za oduzimanje servisa Tsitsipasu, ali niti jednu nije iskoristio. Prva je došla već u prvom gemu, a Grk je svoju prvu i jedinu break loptu unovčio u drugoj igri za 2:0.

Pri 4:2 za Tsitsipasa Švicarac je imao 0:40 i tri prilike za povratak u set, ali je sve prosuo i Grk odlazi na 5:2, a posao je završio u sjajnom devetom gemu u kojem je spasio čak tri break lopte. Za 6:3 se Tsitsipas trebao pošteno oznojiti jer je samo deveti gem imao čak 26 izmjena, a set je trajao 45 minuta.

Prvi break u drugom setu je došao pri rezultatu 1:1 na Federerovom servisu, ali Federer odmah vraća Grku na njegovom početnom udarcu za 2:2. Break za break se nastavlja i u petoj igri drugog seta pa Tsitsipas vraća 3:2 i prednost jednog servis gema.

Tako je ostalo do desete igre kada Tsitsipas servira za meč, ali Federer radi 15:40 i ima dvije prilike za povratak u drugi set i meč. No, Grk je danas bio mentalno mnogo jači pa uzima četiri poena za redom i uzima vrlo važnu pobjedu i prolazak u svoj prvi finale ATP završnice.

Tsitsipas će u finalu igrati protiv boljeg iz dvoboja Dominica Thiema i Aleksandra Zvereva.

ATP završnica London, polufinale:
Stefanos Tsitsipas - Roger Federer 6:3, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!