Nogomet

Slovački mediji: Pobijediti Azerbajdžan i onda navijati za remi u Walesu

Sportnet • nedjelja, 17.11.2019.
Slovački mediji: Pobijediti Azerbajdžan i onda navijati za remi u Walesu
Foto: FaH

Slovački mediji su bez iznimke suglasni u ocjeni da je sinoćnja pobjeda Hrvatske sasvim zaslužena i bez mrlje. Nade u senzacionalnu pobjedu gostiju su živjele do 56. minute i prvog hrvatskog gola. Kvalitetniji suparnik je slovačku momčad s vremenom sasvim pritisnuo uza zid i bilo je samo pitanje vremena kada će obrana gostiju početi propuštati.

PIŠE: I.W.

Sportski dnevnik "Šport" navodi da je Slovačka odigrala dobro prvo poluvrijeme, povela preko Boženika, a na vratima Slovačke je Dubravka odigrao odličnu utakmicu. U nastavku su očekivali da bi Hrvate mogla uhvatiti nervoza, no s dva gola u kratkom razdoblju su preokrenuli rezultat, slovački Mak je dobio zasluženi crveni karton i više nije bilo realne nade u pobjedu.

Pozitivnu ocjenu su zaslužili već spomenuti mladi napadač Boženik i vratar Dubravka, a negativnu Robert Mak zbog neshvatljivog drugog žutog i isključujućeg crvenog kartona i stoper Vavro koji se po ocjeni ovog dnevnika nije dobro nosio s hrvatskim igračima.

Dnevnik "Sme" u istom stilu prepričava događaje na utakmici i dodaje kako u posljednjoj utakmici Slovaci moraju pobijediti Azerbajdžan i za odlazak na Euro navijati za remi u utakmici između Walesa i Mađarske. Navode i kako u slučaju nepovoljnog raspleta Slovačku čeka dodatno doigravanje u ožujku.

Za reportere javne televizije RTVS su izjave dali slovački igrači i izbornik Pavel Hapal. Kapetan Marek Hamšik je rekao da su se dobro držali do 60. minute, tada su primili gol iz prekida, ubrzo dobili crveni karton i time je utakmica bila odlučena jer je protiv Hrvatske teško okrenuti utakmicu sa samo deset igrača. Nada se da će Mađari uzeti bod u Walesu. Vratar Martin Dubravka je izjavio da su razočarani, ali da se pokazala visoka kvaliteta hrvatske ekipe. Izbornik Pavel Hapal je rekao da je razočaran jer se iz ove utakmice moglo izvući mnogo više. Prva dva gola su dobili nakon velikih grešaka u obrani. Po njemu je isključenje Maka bilo preoštro. Hrvati su im nakon toga sakrili loptu. Svi moraju vjerovati da će se na kraju sve sretno rasplesti.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!